HomeΕΛΛΑΔΑΈκτακτα μέτρα του ΕΚΑΒ για την περίοδο του Πάσχα

Έκτακτα μέτρα του ΕΚΑΒ για την περίοδο του Πάσχα

Για την κάλυψη του εθνικού δικτύου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έκτακτα μέτρα κάλυψης του εθνικού οδικού δικτύου, λαμβάνει το Εθνικό Κέντρο ‘Αμεσης Βοήθειας, για τις ημέρες των εορτών του Πάσχα.

Η κάλυψη θα γίνει με ανάπτυξη σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου Κινητών Μονάδων Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής και ασθενοφόρων.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Μ. Πέμπτη, 15:00 – 23:00, Μ. Παρασκευή, 07:00 – 23:00, Μ.Σάββατο, 07:00 – 15:00, Δευτέρα του Πάσχα, 07:00 – 23:00, Σάββατο, 07:00 – 23:00 και Κυριακή του Θωμά, 07:00 – 23:00.

Το ΕΚΑΒ προτρέπει όλους τους οδηγούς για σωστή χρήση των ζωνών ασφαλείας και του κράνους και ασφαλή οδήγηση με τήρηση των κανόνων του ΚΟΚ. Επίσης, το ΕΚΑΒ παρακαλεί για την σωστή χρήση του «166» και την κλήση του μόνο σε καταστάσεις που είναι αναγκαία η επείγουσα βοήθεια.

Εάν καλέσετε το «166» θα πρέπει να είστε έτοιμοι να δώσετε τις εξής πληροφορίες: Τον αριθμό του τηλεφώνου από το οποίο καλείτε, την ακριβή διεύθυνση στην οποία θα πρέπει να μεταβεί το Ασθενοφόρο, αν υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό σημείο (μεγάλος δρόμος ή σταυροδρόμι), πόσοι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια και ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα, ηλικία και φύλο των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια. Το ΕΚΑΒ παρακαλεί να μην κλείσετε το τηλέφωνο εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η συνομιλία και δεν έχουν δοθεί όλα τα στοιχεία.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση