HomeHL-GreeceΕγκρίθηκε η εξεταστική επιτροπή στην Υγεία -Για την περίοδο από το 1997 -2014

Εγκρίθηκε η εξεταστική επιτροπή στην Υγεία -Για την περίοδο από το 1997 -2014

Πέρασε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ψήφους 187 υπέρ και 71 κατά υπερψηφίστηκε την Τετάρτη το βράδυ η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για σύσταση Εξεταστικής στην Υγεία που αφορά περίοδο 1997 – 2014. Την πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψήφισαν ΚΚΕ, ΧΑ και Το Ποτάμι. Αντίθετα, η πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική στην Υγεία για την περίοδο από το 1996 έως σήμερα καταψηφίστηκε με ψήφους 107 υπέρ, 151 κατά και 21 «παρών».

Πέραν της ανταλλαγής κατηγοριών για σειρά υποθέσεων που αφορούν το χώρο της υγείας, στη συζήτηση επικράτησαν ιδιαίτερα υψηλοί τόνοι μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση. Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Και κλείνει η αξιολόγηση, και συμφωνία παίρνουμε με μηδενικό ισοζύγιο στα μέτρα, και συνολική συμφωνία που ξεκαθαρίζει τα αναγκαία μέτρα στο μεσοπρόθεσμο του χρέους» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Λέτε, δήλωσε ο πρωθυπουργός, ότι ‘’η συμφωνία δική σας’’ η συμφωνία δεν υπήρχε ποτέ των ποτών περίπτωση να είναι της ΝΔ είναι συμφωνία με αντίμετρα, συμφωνία για το χρέος και συμφωνία εργασιακής ομαλότητας.

«Οποίος είδε και άκουσε τον κ. Τσίπρα σήμερα κατάλαβε γιατί ο ίδιος και η κυβέρνησή του είναι σε αποδρομή» σχολίαζαν σκωπτικά την ομιλία Τσίπρα κύκλοι της ΝΔ.

Βατερλό μιας θλιβερής διακυβέρνησης χαρακτήρισε τη β’ αξιολόγηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Προειδοποίησε για εξαιρετικά σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία από την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ο κ. Τσίπρας έφερε μόνο φτώχια στους πολίτες και λάσπη στους πολιτικούς του αντιπάλους».

Κατηγορίες κατά της κυβέρνησης για παράδοση άνευ όρων στη διαπραγμάτευση εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά. «Μετά από 7 μήνες τυχοδιωκτισμών παραδόθηκαν άνευ όρων… έχουν ευθύνες για αυτή τη συνθηκολόγηση άνευ όρων» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για ανακρίβειες, αν όχι ψέματα, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο υπουργός δήλωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε να μιλήσει για την επιτυχία της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση στα εργασιακά όπως ότι δεν καθιερώνεται ανταπεργία, θα επανέρθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, και δεν θα υπάρξει το μέτρο των ομαδικών απολύσεων.

«Μην περιμένετε να πέσει αυτή η κυβέρνηση» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος αναφέροντας ότι «η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια».

Η συζήτηση της πρότασης της κυβέρνησης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στην Υγεία προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. «Το πάρτι στο χώρο της Υγείας έχει πολιτικό ονοματεπώνυμο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ» υποστήριξε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, δηλώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εξυγίανση του συστήματος και το σπάσιμο της ομερτά.

Σημειώθηκε δε νέα κόντρα Πολάκη – Γεωργιάδη στη Βουλή με τον πρόεδρο του σώματος Νίκο Βούτση να τους παρακαλεί να σταματήσουν την βεντέτα και τους διάλογους στον ενικό γιατί, όπως είπε,  η Βουλή δεν είναι τηλεοπτικό πάνελ, συμπληρώνοντας πως αν συνεχίσουν έτσι θα φτάσουμε να μιλάμε μέχρι το Πάσχα.

Εγώ είχα εκδώσει δελτίο τιμών τον Αύγουστο του 2015, και το είχαν δει στελέχη της τρόικας, δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωση που κατά τους κυρίους Δένδια και Γεωργιάδη αφήνει έκθετο τον διάδοχο του Ανδρέα Ξανθό.

Για κράτος της σπατάλης και τις μίζας αλλά και τραγικές ελλείψεις στην Υγεία μίλησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Το ΕΣΥ είπε γονατίζει από τις ελλείψεις ενώ αναφερόμενος στους αυτοκινητοδρόμους μίλησε για δρόμους στρωμένους με χρυσάφι. Τόνισε ακόμη τι «το θέμα είναι να αλλάξουμε μυαλά για όσες και Εξεταστικές να κάνουμε δεν θα λύσουν το πρόβλημα της χωράς».

«Βγήκε η κυρία Λαγκάρντ και σας είπε πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά χρέος. Το θα κάνετε;. Άλλαξε και ο Σούλτς που λέγατε ότι είναι μαζί μας. Μην περιμένετε έλεος από τους δανειστές. Αν το περιμένει ο πολιτικός κόσμος είναι αφελής. Το χρέος της χώρας είναι να κάνει μεταρρυθμίσεις και μετά να αξιώνει ρυθμίσεις» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΕ Βασίλης Λεβέντης.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση