HomeΕΛΛΑΔΑΓεννηματά: Η διαφάνεια δεν είναι α λα καρτ και με ημερομηνία λήξης

Γεννηματά: Η διαφάνεια δεν είναι α λα καρτ και με ημερομηνία λήξης

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Φώφη Γεννηματά κλιμάκωσε την κριτική της κατά της κυβέρνησης από το βήμα της Βουλής, μιλώντας στη συζήτηση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση τόσο για τη πρόσφατη συμφωνία στη Μάλτα για την αξιολόγηση όσο και για την πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχετικά με την περίοδο διερεύνησης της ευθυνών για τη σπατάλη στο χώρο της Υγείας.

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση και απαιτεί να συμπεριληφθεί και η περίοδος των δύο τελευταίων ετών», είπε κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αυτοεξαιρείται.

«Αμεμπτοι αλ καρτ δεν υπάρχουν. Προκαλώ τον κ. Τσίπρα να δεχθεί την πρότασή μας να διερευνηθεί και η δική σας περίοδος. Η διαφάνεια δεν είναι αλά καρτ και με ημερομηνία λήξης», πρόσθεσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η Φώφη Γεννηματά άφησε να εννοηθεί ότι σε διαφορετική περίπτωση η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει καμία πρόταση, επιμένοντας στην δική της.

Επιπλέον άφησε αιχμές ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να ελεχθεί η περίοδος της κυβέρνησης της ΝΔ 2004-2009, όταν αυξήθηκε η φαρμακευτική δαπάνη κατά 136%.

«Γιατί αρνείστε; Τι δεσμεύσεις έχετε αναλάβει για τη περίοδο 2004-2009;» διερωτήθηκε και υπερασπίστηκε ως τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων δεκαετιών το ΕΣΥ που έγινε, όπως είπε, από το ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι η πρόταση για Εξεταστική της κυβέρνησης αποσκοπεί στο να στρέψει το ενδιαφέρον από τη δυσμενή συμφωνία που έκανε στη Μάλτα ενώ φοβάται τον έλεγχο για τα δικά πεπραγμένα.

Επίσης έκανε λόγο για συνθηκολόγηση ηττημένου και παράδοση άνευ όρων. «Δεν έχετε νομιμοποίηση να δεσμεύσετε τη χώρα στο δίλημμα «grexit ή διαρκής λιτότητα», επανέλαβε η κ. Γεννηματά υπογραμμίζοντας ότι «η συνέχιση της παραμονής της κυβέρνησης μόνο αδιέξοδο θα φέρει στη χώρα. Πρέπει να φύγει το συντομότερο».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι ανέθεσε το ελληνικό πρόγραμμα στο ΔΝΤ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση