HomeΚΟΣΜΟΣFrontex: Αύξηση των αφίξεων μεταναστών στην Ιταλία τον Μάρτιο

Frontex: Αύξηση των αφίξεων μεταναστών στην Ιταλία τον Μάρτιο

Η Ιταλία είναι η κύρια πύλη εισόδου στην Ευρώπη μεταναστών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περίπου 10.800 μετανάστες έφθασαν στην Ιταλία διαπλέοντας τη Μεσόγειο τον Μάρτιο, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν κατά ένα πέμπτο σε σχέση με τον Φεβρουάριο και ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε περισσότερους από 24.000 ανθρώπους μέχρι τώρα φέτος, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία φύλαξης των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Frontex.

Η Ιταλία είναι η κύρια πύλη εισόδου στην Ευρώπη μεταναστών από την Αφρική μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η ΕΕ με την Τουρκία πέρυσι που είχε αποτέλεσμα να κλείσει μια άλλη διαδρομή μέσω της Μεσογείου την οποία χρησιμοποίησαν κυρίως οι πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή.

Η Ένωση δέχθηκε περίπου 1,6 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες την περίοδο 2014-16.

Η Frontex ανέφερε πως, με τους 24.250 ανθρώπους, οι αφίξεις στην Ιταλία μέχρι τώρα φέτος είναι σχεδόν κατά ένα τρίτο περισσότερες απ’ ό,τι την ίδια περίοδο το 2016.

Αφότου η διαδρομή που οδηγούσε από τις τουρκικές ακτές στην Ελλάδα έκλεισε, ωστόσο, ο συνολικός αριθμός των αφίξεων στην Ένωση το πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν χαμηλότερος περίπου κατά δύο τρίτα σε σχέση με πέρυσι και φθάνει σήμερα περίπου τους 32.650 ανθρώπους.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση