HomeHL-WorldΤουρκία: Μικρό προβάδισμα του «ναι» στις δημοσκοπήσεις

Τουρκία: Μικρό προβάδισμα του «ναι» στις δημοσκοπήσεις

Αντίστροφη μέτρηση για το δημοψήφισμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μικρή πλειοψηφία των Τούρκων (51% με 52%) πρόκειται να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής για τη συνταγματική αναθεώρηση, που τροποποιεί το πολίτευμα της χώρας από προεδρευόμενη σε προεδρική δημοκρατία, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου ANAR αναφέρει ότι το 52% των ψηφοφόρων πρόκειται να ταχθεί υπέρ του «ναι». Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε δια ζώσης σε περισσότερους από 4.000 ανθρώπους από τις 5 ως τις 10 Απριλίου σε 26 τουρκικές επαρχίες.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων έχει πέσει στο 8%, αναφέρει η ίδια δημοσκόπηση, επισημαίνοντας ότι υπάρχει αύξηση του «ναι» κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Μάρτιο.

Τα αποτελέσματα αφορούν μόνο τους ψηφοφόρους στην Τουρκία, ενώ το ποσοστό του «ναι» αναμένεται να αυξηθεί λίγο από την ψήφο των μεταναστών, αναφέρει το ANAR σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Twitter.

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων Konsensus αναφέρει από την πλευρά της ότι το ποσοστό του «ναι» φτάνει το 51,2%. Και αυτή η δημοσκόπηση διενεργήθηκε δια ζώσης σε δείγμα 2.000 ανθρώπων από τις 2 ως τις 8 Απριλίου σε 41 τουρκικές επαρχίες

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση