HomeHL-9Το Ειρηνοδικείο Χανίων «έσωσε» το σπίτι συνταξιούχου δανειολήπτη

Το Ειρηνοδικείο Χανίων «έσωσε» το σπίτι συνταξιούχου δανειολήπτη

Χρωστούσε σε τέσσερις τράπεζες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ανάσα » για υπερήλικα πολύτεκνο συνταξιούχο του ΙΚΑ, έφερε απόφαση που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Χανίων, με την οποία ο δανειολήπτης «έσωσε» το σπίτι του που αποτελεί και το μοναδικό περιουσιακό του στοιχείο.

Σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ο οφειλέτης ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ζει την οικογένειά του μόνο με τη σύνταξή του αφού η σύζυγός του εργάζεται περιστασιακά. Ωστόσο, οι οφειλές που είχε σε τέσσερις τράπεζες άγγιζαν το ποσό των 285.320,68 ευρώ, με αποτέλεσμα να «γονατίσει» οικονομικά.

Σύμφωνα πάντα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών, το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της οικογένειας είναι μία κατοικία στα Χανιά, 149,20 τ.μ., καθώς και ένα ΙΧ αυτοκίνητο χαμηλής εμπορικής αξίας ,λόγω της παλαιότητας του.

Το Ειρηνοδικείο Χανίων αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του συνταξιούχου δανειολήπτη όρισε την καταβολή μηνιαίας δόσης ύψους 135 ευρώ το μήνα, για χρονικό διάστημα ενός χρόνου και δέκα μηνών.

Στην ουσία ο υπερχρεωμένος πολίτης έσωσε το σπίτι του και ρύθμισε το χρέος του λαμβάνοντας περίοδο χάριτος 22 μηνών. Παράλληλα, το υπέρογκο χρέος «κουρεύτηκε» κατά 77% αφού για τη διάσωση της πρώτης κατοικίας της οικογένειας ο δανειολήπτης θα πληρώσει 62.922 ευρώ σε χρονικό ορίζοντα μίας επταετίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση