HomeΚΡΗΤΗΣε 100.000 ασφαλισμένους χρωστά ο ΕΟΠΥΥ

Σε 100.000 ασφαλισμένους χρωστά ο ΕΟΠΥΥ

Παρέμβαση στη βουλή για τα εκκρεμή αιτήματα αποζημίωσης παροχής υπηρεσιών και υγείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης  κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου με Το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης, σχετικά με την μεγάλη καθυστέρηση που επιδεικνύει ο ΕΟΠΠΥ στην αποζημίωση των ασφαλισμένων για δαπάνες που έκαναν στην αγορά υλικών και υπηρεσιών στην υγεία.

Στον ΕΦΚΑ μεταφέρονται: α) από το ΙΚΑ 100.000 εκκρεμή αιτήματα αποζημίωσης των εν λόγω υπηρεσιών και υλικών, ενώ β) το σύνολο των αιτήσεων που εκκρεμούν από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία εκτιμώνται σε 270.000.

Η διεκπεραίωση – εκκαθάριση αυτών των αιτήσεων με την γραφειοκρατία ακόμα να υφίσταται, με αναποτελεσματικό ηλεκτρονικό σύστημα διασταυρώσεων και ανεπάρκεια προσωπικού, καθιστά ακόμα δυσχερέστερο και χρονοβόρο το έργο της εκκαθάρισης και αποζημίωσης.

Χαμένοι όπως πάντα από αυτές τις πρακτικές είναι οι Έλληνες πολίτες, αλλά και οι ασθενείς με σταθερές επαναλαμβανόμενες δαπάνες, που καλούνται να επωμίζονται το οικονομικό κόστος των δαπανών, χωρίς το κράτος και οι υπηρεσίες να μπορούν να προσδιορίσουν τον χρόνο αποζημίωσης τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση