HomeHL-WorldΕρντογάν: Η Δύση κάνει ανοιχτά εκστρατεία υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα

Ερντογάν: Η Δύση κάνει ανοιχτά εκστρατεία υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα

Την άλλη Κυριακή το κρίσιμο δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τις δημοσκοπήσεις να παρουσιάζουν, προς το παρόν, ένα θολό τοπίο για το κρίσιμο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία, ο πρόεδρος Ερντογάν εξαπέλυσε μύδρους κατά της Δύσης σε ομιλία του στη βόρεια επαρχία Τσορούμ την Δευτέρα.

Καθώς, αν επικρατήσει το «ναι» στο δημοψήφισμα, ο Τούρκος πρόεδρος θα ενισχύσει τις εξουσίες του, τόνισε ότι πρόκειται για ιστορικό δημοψήφισμα και κατηγόρησε τη Δύση πως τάσσεται ανοιχτά υπέρ του «όχι», λέγοντας: «Κάποιοι από εμάς που είναι απρόσεκτοι, ίσως να μην έχουν κατανοήσει την σημασία αυτού του ιστορικού δημοψηφίσματος. Αλλά κάποιοι είναι πολύ καλά ενημερωμένοι γι’ αυτό. Ορισμένες εξέχουσες χώρες στη Δύση προσπαθούν να μας δυσκολέψουν με το να υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις. Η Δύση υποστηρίζει ανοιχτά την εκστρατεία υπέρ του «όχι» στα κρατικά τηλεοπτικά κανάλια και στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων».

Ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας κατηγόρησε κάποιες δυτικές χώρες ότι επιτίθενται στην Τουρκία με αστυνομική βία και κρατική τρομοκρατία κάνοντας έτσι έμμεση αναφορά στην Ολλανδία και την Γερμανία, των οποίων οι αρχές είχαν απαγορεύσει σε Τούρκους υπουργούς να πραγματοποιήσουν στα εδάφη τους προεκλογικές συγκεντρώσεις για τους Τούρκους πολίτες που ζουν στο εξωτερικό.

«Η καλύτερη απάντηση θα δοθεί σε αυτούς από τα αδέλφια μας μέσω της κάλπης. Η ψηφοφορία στο εξωτερικό έχει ολοκληρωθεί και η προσέλευση έχει διπλασιαστεί σε σχέση με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις», τόνισε στην ομιλία του ο Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Δύση επιθυμεί να σταματήσει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας του και πραγματοποιεί εκστρατεία υπέρ του «όχι» με απώτερο σκοπό να διαιρέσει την Τουρκία.

«Σκοπεύουμε να δώσουμε ένα πολύ σκληρό μάθημα σε όσους μας κουνούν το δάχτυλο», ανέφερε ο σουλτάνος του Βοσπόρου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση