HomeHL-WorldΕρντογάν: Θα κάνουμε τους Ευρωπαίους να το πληρώσουν μετά τις 16 Απριλίου

Ερντογάν: Θα κάνουμε τους Ευρωπαίους να το πληρώσουν μετά τις 16 Απριλίου

«Το θέμα της ΕΕ θα συζητηθεί μετά το δημοψήφισμα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζει τους υψηλούς τόνους κατά της Ευρώπης ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στη Σμύρνη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είδαμε ποτέ τους εαυτούς μας εκτός ΕΕ. Παρόλα αυτά δεν μας δέχτηκαν ποτέ εδώ και 54 χρόνια. Τώρα μια νέα περίοδος θα αρχίσει. Στις 16 Απριλίου είναι η μέρα που θα επανεξετάσουμε αυτή την απόφαση. Η Τουρκία είναι και γεωγραφικά και de facto ευρωπαϊκή χώρα. Το πρόβλημα το έχουν οι Ευρωπαίοι που δεν θέλουν να μας δουν ως μέρος της».

«Θα τους κάνουμε να το πληρώσουν μετά τις 16 Απριλίου»

Αναφερόμενος τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σε κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες την περίοδο πριν το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου ο Ερντογάν, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της τουρκικής προεδρίας, τόνισε πως οι χώρες που η στάση τους εξετάζεται, θα πληρώσουν το «κόστος» για αυτά τα γεγονότα.

«Το θέμα της ΕΕ θα συζητηθεί μετά τις 16 Απριλίου» υπογράμμισε ο Ερντογάν και δήλωσε «επειδή καταπίεσαν και ταπείνωσαν τους πολίτες μας πολύ. Αλλά ο λαός μας θα ζητήσει τον λογαριασμό για αυτά. Ο καιρός πλησιάζει. Θα τους κάνουμε να το πληρώσουν μετά τις 16 Απριλίου και δεν υπάρχει οδός διαφυγής από αυτό».

Ο τούρκος πρόεδρος συμπλήρωσε μεταξύ άλλων πως η Τουρκία θα συνεχίζει να κάνει επιδρομές στα καταφύγια των τρομοκρατικών οργανώσεων, φωτογραφίζοντας ακόμα και χώρες της Ευρώπης όπου σύμφωνα με δηλώσεις στο παρελθόν χρησιμοποιούνται σαν καταφύγια είτε για οπαδούς του Γκιουλέν είτε του PKK.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση