HomeΕΛΛΑΔΑΜήνυση εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη κατέθεσε η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα

Μήνυση εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη κατέθεσε η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα

Για συκοφαντική δυσφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, στο πλαίσιο του αυτόφωρου, εναντίον του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη κατέθεσε η Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Η υπόθεση αφορά κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento.

Ο Κώστας Βαξεβάνης αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της επόμενης ώρας στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας.

Το χθεσινό δημοσίευμα που προκάλεσε την αντίδραση της Λίνας Νικολοπούλου είχε ως κεντρικό τίτλο: Οικογένεια Στουρνάρα.

Μεγάλος έρωτας με τις φαρμακοβιομηχανίες και υπότιτλους «Ο Γιάννης Στουρνάρας μιλάει σε εκδηλώσεις για το φάρμακο αν και δεν είναι η ειδικότητα του και η οικογενειακή επιχείρηση εισπράττει τις χορηγίες των φαρμακευτικών εταιρειών» και « ακόμη και 400.000€ διέθεσε το Υπουργείο Υγείας στην εταιρεία της Λίνας Στουρνάρα μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ για να μπορέσει να κάνει ανάθεση χωρίς διαγωνισμό».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη μηνυτήρια αναφορά της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα «όλα όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά, τόσο στην πρώτη σελίδα όσο και στα άρθρα που δημοσιεύονται στις σελίδες 10, 11 και 12 είναι εξ ολοκλήρου ψευδή και συκοφαντικά οι δε μηνυόμενοι συντάκτες των δημοσιευμάτων αυτών ενήργησαν με πρόθεση με κοινό δόλο και με αποκλειστικό σκοπό να θίξουν την τιμή και την υπόληψή μου, καθώς επίσης να με βλάψουν και να με καταστρέψουν οικονομικά. Ειδικότερα, αναφέρεται σε μένα και τον σύζυγό μου Στουρνάρα Ιωάννη του Αθανασίου Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος υποτιμητικά και έχει φωτογραφίες μας σε προσωπικές στιγμές στο εξώφυλλο και στο εσωτερικό δισέλιδο της εφημερίδας. Με υποτιμά ως επαγγελματία και ισχυρίζεται ότι εγώ χρησιμοποιώ το κύρος του συζύγου μου για να αναλαμβάνω «δουλειές» ενώ είμαι επαγγελματίες του χώρου με καλό όνομα πάνω από τριάντα χρόνια».

Η κυρία Νικολοπούλου μηνύει τον εκδότη της Documento Κώστα Βαξεβάνη και τον συντάκτη του συκοφαντικού -όπως υποστηρίζει- δημοσιεύματος και ζητεί την ποινική τους δίωξη και την σύλληψη τους μέσα στο πλαίσιο των ορίων του αυτοφώρου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του τύπου που τέλεσαν και οι δυο με κοινό δόλο και έπληξαν την τιμή και την υπόληψή της.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση