HomeΣΠΟΡΑτρόμητος Λάρισα 0-0

Ατρόμητος Λάρισα 0-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Αστέρας θριάμβευσε στην Λάρισα επικρατώντας με το εντυπωσιακό 4-1 της ΑΕΛ (χατ-τρικ ο Μανιάς) και έκανε τεράστιο βήμα για την παραμονή στη Super League.

Νίκη-οξυγόνο και στο βάθος… παραμονή! Ο Αστέρας Τρίπολης προερχόταν από ένα αρνητικό σερί 11 αγώνων στο πρωτάθλημα με 5 ισοπαλίες και 6 ήττες όμως στην Λάρισα κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο (4-1) που του δίνει τεράστιο αβαντάζ στη μάχη της παραμονής απέναντι στις ομάδες που βράζουν στο ίδιο καζάνι.

Το εντυπωσιακό είναι πως οι Αρκάδες κατάφεραν να νικήσουν για πρώτη φορά μετά τις 15 Ιανουαρίου και το 4-1 κόντρα στον Παναιτωλικό ενώ αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας επιτυχία τους έπειτα από ακριβώς 4 μήνες (2-1 τον ΠΑΣ στις 5 Νοεμβρίου)!

Στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, η ΑΕΛ ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στο ματς και έκλεισε τον Αστέρα στα καρέ του ψάχνοντας το γρήγορο προβάδισμα όμως οι Αρκάδες είχαν ένα ΤΕΛΕΙΟ τέταρτο από το 15′ μέχρι το 30′ με 100% ευστοχία: τρεις προσπάθειες και ισάριθμα γκολ!

Ο Μανιάς έκανε το 1-0 με καρφωτή κεφαλιά στο 15′ και το 3-0 κοντινό πλασέ στο 30′ (μετά από ασθενή απόκρουση του Ξενοδόχοβ σε μακρινό σουτ του Μάσα) ενώ ενδιάμεσα ο Μάσα είχε κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας του Στάικου Βεργέτη με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Στο 34′ ο Ναζλίδης μείωσε για τους γηπεδούχους με γυριστή κεφαλιά προ του Ντοναρούμα και φάνηκε να ξαναβάζει στο ματς την ομάδα του όμως λίγα λεπτά αργότερα έγινε μοιραίος αφού δεν μπόρεσε να σκοράρει από την άσπρη βούλα στο 39′ (το απέκρουσε ο Ντοναρούμα στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι) και έτσι το 1-3 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Αντρέ Πάους (ντεμπούτο στον πάγκο) είχε περισότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα παραγωγική, με τον Αστέρα να καταφέρνει όχι μόνο να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους στα καρέ του αλλά και να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις, με τον Μανιά να σκοράρει με πέναλτι, για να πανηγυρίσει χατ-τρικ και να υπογράψει το ευρύ 4-1 για τους Αρκάδες.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Φατιόν, Φάρκας, Κόντορ, Μασαλέσα (81′ Ευμορφίδης), Ντέλετιτς, Βαρέλα (54′ Αναστασόπουλος), Ναζλίδης, Αγκάνοβιτς (75′ Κάπος), Αβραάμ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Μπέρτος, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας, Μάσα (92′ Κώτσιρας), Φαρίνια (81′ Κυριακόπουλος), Ιωαννίδης (66′ Χαμντανί), Μανιάς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση