HomeHL-SportsΠΑΟΚ Παναθηναϊκός 3-0

ΠΑΟΚ Παναθηναϊκός 3-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΠΑΟΚ τρεις ημέρες πριν το πρώτο αγώνα του με τον Παναθηναϊκό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, επικράτησε με το ευρύ 3-0 των «πράσινων», που είχαν το μυαλό τους περισσότερο στο παιχνίδι της Μ. Τετάρτης στη Λεωφόρο.

Ο δικέφαλος του Βορρά σημείωσε και τα τρία γκολ του στο πρώτο μέρος με τους Ενρίκε (18′), Λέοβατς (27′) και Σάκχοφ (35′) να χρίζονται σκορερ.

Με πολλές αλλαγές και απουσίες βασικών παικτών της παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του Ουζουνίδη, που ωστόσο στο πρώτο μισάωρο είχε δεχτεί ήδη και τα τρία γκολ και ως εκ τούτου απειλήθηκε με μεγαλύτερη σε έκταση ήττα από την ορεξάτη ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο ωστόσο η πρώτη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε από τους «πράσινους» στο 5′ από το σουτ του Μπουμάλ, σε φάση που ξεκίνησε από λάθος του Κρέσπο και συνεχίστηκε με ενέργεια του Κλωναρίδη προς τον Μπουμάλ.

Η ομάδα του Ίβιτς συνέχισε να αυξάνει την επιθετικότητα του παίζοντας από τα πλάγια και στο 18′ άνοιξε το σκορ με τον Πέντρο Ενρίκε, ο οποίος από ενέργεια του Ουάρντα και λάθος του Χουχούμη έστειλε με σουτ τη μπάλα στην γωνία του Στιλ.

Λίγα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ εφτασε στο 2-0, με τον Ουάρντα να δίνει νέα ασίστ: ο Αιγύπτιος τροφοδότησε τον Μαρίν Λέοβατς, ο οποίος όντας αφύλακτος έπιασε το σουτ και ανάγκασε τον πορτιέρε του ΠΑΟ να μαζέψει για δεύτερη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του.

Παρά το υπέρ τους σκορ οι γηπεδούχοι δεν έριξαν ταχύτητα και στο 35’ έκαναν το 3-0 με σκόρερ αυτή τη φορά τον Σάκχοφ, που βρήκε δίχτυα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέλκα και ασίστ του Μάτος.

Στην επανάληψη η ομάδα του Ουζουνίδη προσπάθησε να μειώσει και στο 54′ «φλέρταρε» με το 3-1 με τον Κλωναρίδη να σουτάρει δυνατά, βλέποντας όμως τον Γλύκο να μπλοκάρει την μπάλα.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 69′ ο Πέλκας έφτασε σε θέση αναπνοής από την εστία του Στιλ, αλλά το τελικό του σουτ είναι άστοχο εντελώς.

Στα λεπτά που απέμεναν οι γηπεδούχοι έριξαν ταχύτητα καθώς ακολουθεί την Τετάρτη το πρώτο μεταξύ τους ματς στην Λεωφόρο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου κι έτσι το 3-0 διατηρήθηκε έως το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα (56′ Μαλεζάς), Λέοβατς (83′ Κίτσιου), Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Ουάρντα, Ενρίκε (71′ Κάμπος), Πέλκας, Αθανασιάδης.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Ευαγγέλου, Χουχούμης, Ρέις (81′ Μολέδο), Ζέκα, Μπουμάλ, Π. Βλαχοδήμος (64′ Εμποκού), Κλωναρίδης (55′ Μαρινάκης), Μόλινς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση