HomeHL-SportsΑπόλλων Κισσαμικός 1-0

Απόλλων Κισσαμικός 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αγχώθηκε αρκετά η «Ελαφρά Ταξιαρχία», αλλά κέρδισε με 1-0 τον Κισσαμικό * Λυτρωτής ο Διαμαντόπουλος * Δύο δοκάρια οι «κυανόλευκοι», χαμένο πέναλτι οι Χανιώτες

Ίδρωσε, αλλά πήρε αυτό που ήθελε… Ακάθεκτος προς τη Σούπερ Λίγκα συνεχίζει ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος το απόγευμα της Κυριακής  έκαμψε την αντίσταση του Κισσαμικού έστω και δύσκολα με 1-0.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» για μεγάλο χρονικό διάστημα δυσκολευόταν αρκετά κόντρα στους Χανιώτες, αλλά λυτρώθηκε στο 75′ από τον Διαμαντόπουλο και έτσι εξακολουθεί να είναι μόνη πρώτη στη βαθμολογία της Β’ Εθνικής.

Δύο δοκάρια είχαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι είχαν την μπάλα στην κατοχή τους και τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά όχι και τις εμπνεύσεις για να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Δεν ήταν σε καλή μέρα ο Κονέ, δεν βοήθησαν όσο θα έπρεπε οι εξτρέμ και κάπως έτσι λίγο έλειψε να έρθει η γκέλα.

Πολύ μαχητικοί οι Χανιώτες, οι οποίοι ήταν εξαιρετικά στημένοι τακτικά. Έχασαν πέναλτι με τον Μίλιτς και έδειξαν ότι θα μπορούσαν να φύγουν με τον βαθμό. Παρέμειναν, πάντως, χαμηλά, αφού έχουν μόλις 26 βαθμούς και είναι στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Να πάρει τα ηνία του ματς από το πρώτο λεπτό προσπάθησε ο Απόλλων Σμύρνης, αλλά αυτό δεν ήταν εύκολο κόντρα σε μία ομάδα που ήξερε πώς να στηθεί και να κλείσει τους χώρους. Ο Κισσαμικός έβαλε πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους και σε γενικές γραμμές κατάφερε να κοντρολάρει το παιχνίδι.

Στο 11′ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε δοκάρι με μακρινό σουτ του Σιατραβάνη, αλλά εντός περιοχής δυσκολευόταν πολύ να πατήσει. Αυτό είχε να κάνει πλην του αντιπάλου και με τη δική της απόδοση. Δεν άλλαζαν γρήγορα την μπάλα οι «κυανόλευκοι» με αποτέλεσμα να είναι προβλέψιμοι με τον τρόπο ανάπτυξής τους.

Ο Κισσαμικός έψαξε τις αντεπιθέσεις, αλλά στην τελική του επιλογή κάτι δεν έκανε σωστά ή έπεφτε πάνω στον πολύ καλό Μπαρτολίνι. Στο 31′, όμως, ο Τιάγκο Σίλβα πήρε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πάνου, αλλά το έχασε ένα λεπτό μετά ο Μίλιτς. Για την ακρίβεια ο Χιώτης έπεσε σωστά και κράτησε απαραβίαστη την εστία του.

Η συγκεκριμένη φάση έβαλε φωτιά στο ματς. Ο Απόλλων έβγαλε αμέσως αντίδραση, είχε στην ακριβώς επόμενη φάση ευκαιρία. Συνέχισε να πιέζει και στο 42′ είχε δοκάρι με ωράια προσωπική ενέργεια του Πάνου. Έψαξε γκολ πριν το ημίχρονο, αλλά ο Κισσαμικός άντεξε.

Στο δεύτερο ημίχρονο το άγχος των γηπεδούχων ήταν εμφανές. Ο Μάντζιος ανακάτεψε την τράπουλα περνώντας αρχικά τον Αλμπάνη και στη συνέχεια τον Διαμαντόπουλο. Έτσι στο 61′ άλλαξε και το σύστημά του και επέλεξε να παίξει με… δίδυμους πύργους προκειμένου να βρει το γκολ καθώς είχε αντιληφθεί πως πολύ δύσκολα θα σκόραρε η ομάδα του από οργανωμένες επιθέσεις.

Οι Χανιώτες οχυρώθηκαν στα μετόπισθεν και περίμεναν. Σταμάτησαν να κρατούν μπάλα έστω και στον βαθμό που το έκαναν στο πρώτο μέρος, δεν έβγαζαν ούτε αντεπιθέσεις και απλώς προσπαθούσαν να ανακόπτουν συνεχώς τις επιθέσεις που δέχονταν. Αυτό το κατάφερναν αρκετά καλά.

Ο Απόλλων δυσκολεύτηκε πολύ να βγάλει φάσεις, οι παίκτες του στην πορεία δεν είχαν καθαρό μυαλό για να απειλήσουν, αλλά ο γόρδιος δεσμός λύθηκε στο 75′. Σε μία ανύποπτη φάση η μπάλα έφτασε στον Διαμαντόπουλο και εκείνος με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.

Έχοντας πλέον το προβάδισμα ο Απόλλων επέλεξε να δώσει την μπάλα στον Κισσαμικό, ο οποίος αναγκάστηκε να ρισκάρει. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν πολύ στα τελευταία λεπτά και είχαν μία καλή φάση με τον Σελινιωτάκη. Προς το τέλος του αγώνα το ματς παιζόταν στο μισό γήπεδο, αλλά οι «κυανόλευκοι» έκλεισαν σωστά τους χώρους και κράτησαν το τρίποντο.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γκοβέσης (Αρκαδίας), βοηθοί του οι Αρμακόλας (Κυκλάδων) και Μπαλιάκα (Λέσβου), ενώ τέταρτος ο Βεργέτης (Αρκαδίας).

Κίτρινες: 31′ Πάνος, 80′ Χιντζίδης, 85′ Μπαρτολίνι – 56′ Σελινιωτάκης, 60′ Μπουγαΐδης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χιώτης, Πάνος, Μπαρτολίνι, Δεληζήσης, Χιντζίδης, Ντάσιος, Κοντέ, Μπαρμπόσα (61′ Διαμαντόπουλος), Τζάνης (46′ Αλμπάνης), Σιατραβάνης (83′ Ομπόντο), Πετρόπουλος.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Μπουγαΐδης, Γιαλούσης,Τσοντάκης, Γκούμας, Ψιάνος, Τιάγκο Σίλβα (35′ λ. τρ. Σελινιωτάκης), Μίλιτς, Μάντζης (63′ Στογιάνοφ), Νικόλτσης (71′ Κίκε).

Διαφήμιση
Διαφήμιση