HomeHL-GreeceΟ πολιτικός κόσμος καταδικάζει τις επιθέσεις στην Αίγυπτο

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει τις επιθέσεις στην Αίγυπτο

«Στυγερά τρομοκρατικά χτυπήματα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας καταδικάζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί σε εκκλησίες στην Αίγυπτο, στις οποίες, μέχρι στιγμής, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 45 άτομα.

Τα θερμά του συλλυπητήρια και την οδύνη του ελληνικού λαού προς τον Πρόεδρο της Αιγύπτου και τον αιγυπτιακό λαό, εξέφρασε από το Μεσολόγγι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, έπειτα από τα δύο στυγερά, όπως τα χαρακτήρισε, τρομοκρατικά κτυπήματα που σημειωθήκαν σήμερα στην Αίγυπτο.

Την απερίφραστη καταδίκη και τον αποτροπιασμό του εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, για τις πολύνεκρες επιθέσεις σε εκκλησίες της Αιγύπτου κατά τον εορτασμό της Κυριακής των Βαϊων. «Το Ελληνικό Κοινοβούλιο και εγώ προσωπικά καταδικάζουμε απερίφραστα τις τρομοκρατικές επιθέσεις και την τυφλή βία οποιασδήποτε μορφής» τόνισε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε: «Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας και τη συμπαράστασή μας στους οικείους των θυμάτων, τον φίλο αιγυπτιακό λαό και την ηγεσία του».

«Οι πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις σε κοπτικές εκκλησίες της Αιγύπτου, μας συγκλονίζουν και μας θλίβουν. Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν και δεν πρέπει να πλήξουν την ειρηνική συνύπαρξη όλων των θρησκειών της Αιγύπτου. Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, και δηλώνει τη συμπαράστασή του στον αιγυπτιακό λαό» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Την απερίφραστη καταδίκη του για τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις σε χριστιανικούς ναούς στην Αλεξάνδρεια και την Τάντα και τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, εξέφρασε και ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Επίσης, εκφράζει τη «στέρεη συμπαράστασή μας στο φίλο αιγυπτιακό λαό, καθώς και την πεποίθησή μας ότι τα ανίερα σχέδια όσων επιβουλεύονται την ενότητά του θα αποτύχουν».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κουμουτσάκος σημειώνει ότι σε μια ταραγμένη εποχή και περιοχή η Ελλάδα οφείλει να ανακτήσει τάχιστα την ισχύ της για να παίξει αποφασιστικά το σταθεροποιητικό ρόλο που της αναλογεί, και υπογραμμίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την οικονομική και κοινωνική της ανάπτυξη.

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση