HomeHL-9Σε δημόσια διαβούλευση οι κυκλοφοριακές αλλαγές στον Άγιο Νικόλαο

Σε δημόσια διαβούλευση οι κυκλοφοριακές αλλαγές στον Άγιο Νικόλαο

Παρουσίαση της κυκλοφοριακής μελέτης 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O περιορισμός της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης, η μονοδρόμηση του παραλιακού δρόμου, της γέφυρας στην λίμνη καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με τον κανονισμό διαχείρισης των δημόσιων χώρων, τέθηκαν υπόψη της επιτροπής κυκλοφορίας και του Δ.Σ της δημοτικής κοινότητας Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο δημόσιας διαβούλευσης που έγινε στο ΡEΞ, με αφορμή την παρουσίαση της κυκλοφοριακής μελέτης από  τον συγκοινωνιολόγο κ. Δ.Ρέντζο.

Οι προτάσεις, έτυχαν θετικής ανταπόκρισης τόσο από τους εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων όσο και από τους φορείς που παρευρέθηκαν στην παραπάνω συνάντηση- γεγονός που καταδεικνύει ότι υπάρχει βούληση- για την καλύτερη οργάνωση της πόλης και την ομαλότερη λειτουργία της κυκλοφορίας.

diaboulefsi-agios-nikolaos2

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, αναφερόμενος στην μεγάλη κυκλοφοριακή παρέμβαση στην πόλη που αφορά κυρίως στην μονοδρόμηση του παραλιακού δρόμου καθώς και της γέφυρας στην λίμνη (με κατεύθυνση προς την οδό Παλαιολόγου), ανέφερε: ότι η συγκεκριμένη πρόταση , αναμένεται να επιδράσει θετικά στην αναβαθμιση του θαλασσίου μετώπου, δεδομένου ότι αναμένεται να επιφέρει περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος, καθώς και την δυνατότητα  εκπόνησης μελέτης για την συνολική ανάπλαση του  παραλιακού μετώπου.

Αναφορικά με τις προτάσεις που κατατέθηκαν, προβλέπεται επίσης η αναμόρφωση της κεντρικής πλατείας, η κατάργηση της κυκλικής κίνησης  καθώς και μια σειρά στοχευμένες ρυθμίσεις για την κατασκευή, αναμόρφωση ή ανασύνταξη υφιστάμενων ή νέων κυκλικών κόμβων, με στόχο την βελτίωση της κυκλοφορίας.

diaboulefsi-agios-nikolaos3

Επίσης δεδομένης της μετακίνησης των υπηρεσιών του δήμου στο κτίριο του ΟΤΕ στις αρχές του καλοκαιριού, σύμφωνα με την υφιστάμενη μελέτη, αναμένεται να υπάρξουν πρόσθετες θέσεις στάθμευσης, ενώ ήδη -πέραν της αναζήτησης οικοπέδων που θα εξυπηρετήσουν την στάθμευση μέσα στην πόλη, υπάρχει πρόβλεψη για την εξυπηρέτηση των λεωφορείων και την διαμόρφωση θέσεων επιβίβασης και αποβίβασης πλησίον του λιμανιού, δεδομένου ότι θ’ απαγορευτεί η πρόσβαση και η στάθμευση στον συγκεκριμένο χώρο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση