HomeHL-9Συνεχίζεται η δίκη για τον επενδυτή – μαϊμού που εξαπάτησε δέκα Ηρακλειώτες

Συνεχίζεται η δίκη για τον επενδυτή – μαϊμού που εξαπάτησε δέκα Ηρακλειώτες

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως πριν από μια δεκαετία μετά από ομαδική προσφυγή στη δικαιοσύνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αύριο Μεγάλη Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 αναμένεται να συνεχιστεί η δίκη του επενδυτή – μαϊμού στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για την υπόθεση της απάτης, ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ, σε βάρος δέκα συνολικά ανυποψίαστων πολιτών που εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες τους, υποτίθεται για κερδοφόρες επενδύσεις στην Κύπρο.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την Κρήτη με το εύρος αλλά και τη σύλληψη της απάτης και είχε έρθει στο φως μετά από την ομαδική προσφυγή στη δικαιοσύνη των ανθρώπων που εξαπατήθηκαν και είδαν τα χρήματα τους να «ταξιδεύουν» από την Κρήτη στην Κύπρο και στη συνέχεια, μέσω … ΗΠΑ να εξαφανίζονται.

Ο βασικός κατηγορούμενος έπειθε τα θύματά του να του παραδίδουν μεγάλα χρηματικά ποσά, υποσχόμενος ότι οι επενδύσεις στις οποίες θα προχωρούσε θα τους απέφεραν πολλαπλάσια κέρδη. Αρχικά μάλιστα, προκειμένου να πείσει εκείνους που τον εμπιστεύτηκαν για την καλή πορεία της επένδυσης τους έδινε ακάλυπτες επιταγές.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι συνολικά τέσσερα άτομα, δύο Κρητικοί και δύο Κύπριοι, ωστόσο στο εδώλιο του κατηγορουμένου την τελευταία ημέρα της δίκης, δηλαδή στις 29 Μαρτίου 2017 κάθισαν οι δύο εξ αυτών και οι άλλοι δύο εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με τις καταθέσεις τεσσάρων εκ των θυμάτων της απάτης, οι οποίοι περιέγραψαν συντετριμμένοι πως εξανεμίστηκαν οι περιουσίες τους από τις επενδύσεις που υποτίθεται ότι είχαν κάνει.

Μετά τις καταθέσεις των μαρτύρων η δίκη διακόπηκε προκειμένου να συνεχιστεί αύριο Μεγάλη Δευτέρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση