HomeHL-9“Σαφάρι” ελέγχων στην αγορά… ενόψει του Πάσχα

“Σαφάρι” ελέγχων στην αγορά… ενόψει του Πάσχα

Για να εξαλειφθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και εκμετάλλευσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εντατικούς ελέγχους σε όλα τα σημεία παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας τροφίμων διενεργούν τις ημέρες αυτές πριν το Πάσχα όλες οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες, προκειμένου να προστατευτούν οι καταναλωτές.

Κλιμάκια της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης θα βρίσκονται στην αγορά καθόλη τη διάρκεια των ημερών αυτών και ιδιαίτερα τη Μεγάλη Εβδομάδα, για να πραγματοποιούν ελέγχους σε κρεοπωλεία, σούπερμάρκετ, λαικές αγορές, καταστήματα τυροκομικών προιόντων και άλλων ειδών, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα των τροφίμων.

Μάλιστα η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, με «εξαιρετικά επείγουσα» εγκύκλιο που απέστειλε σε όλες τις περιφέρειες και τις περιφερειακές ενότητες της χώρας, σημειώνει ότι την πασχαλινή περίοδο, οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να έχουν αυξημένη παρουσία στην αγορά (καταστήματα, λαϊκές αγορές-υπαίθριο εμπόριο, κεντρικές και τοπικές αγορές κλπ.) με την εντατικοποίηση των ελέγχων, είτε αυτοτελώς, είτε με συναρμόδιες Υπηρεσίες (ΥΠΑΑΤ, ΣΔΟΕ, Υπουργείο Υγείας, κλπ.).

Οι καταστηματάρχες αναμένεται να εφοδιάσουν τα μαγαζιά τους μέσα στις επόμενες ημέρες, προκειμένου οι καταναλωτές να αγοράσουν φρέσκα προιόντα για το Πασχαλινό τραπέζι.

Οι καταναλωτές από την πλευρά τους θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, κατά τις αγορές τους, καθώς τις ημέρες αυτές υπάρχει αφθονία προιόντων στην αγορά.

Στόχος των αρμόδιων υπηρεσιών είναι η αποτροπή φαινομένων εξαπάτησης και εκμετάλλευσης των καταναλωτών, και προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού, καθώς και σε επίκαιρα σημεία του εθνικού, επαρχιακού και αστικού δικτύου, λιμάνια κλπ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση