HomeHL-9Ανοιχτά την Κυριακή των Βαΐων τα καταστήματα με… αντιδράσεις

Ανοιχτά την Κυριακή των Βαΐων τα καταστήματα με… αντιδράσεις

Απεργούν οι υπάλληλοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κυριακή των Βαΐων αύριο και τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Κρήτη.

Την ίδια ώρα, σε πανελλαδικό επίπεδο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει καλέσει τα μέλη της σε απεργία ενώ σε τοπικό η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καλεί κάθε εργαζόμενο στο εμπόριο να συμμετέχει στην κλαδική 24ωρη απεργία και να συμμετέχει στην κινητοποίηση έξω από τα Δικαστήρια, στις 11 το πρωί.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου μεταξύ άλλων «Η κυβέρνηση υλοποιεί την πάγια απαίτηση των μεγαλεμπόρων για λειτουργία των καταστημάτων 7 μέρες την εβδομάδα, ενώ παράλληλα τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα ώστε οι εργαζόμενοι να δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια και πενιχρούς μισθούς. Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται: Όλα για το μεγάλο κεφάλαιο, μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Το κλαδικό μας σωματείο η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, σας καλεί να σπάσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία, το φόβο, να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας. Η οργάνωσή μας σε κάθε χώρο δουλειάς είναι το δικό μας όπλο. Αυτός είναι ο φόβος τους για αυτό παίρνουν μέτρα έτσι ώστε να αποτρέψουν κάθε επαφή των εργαζόμενων με το σωματείο, τη συνδικαλιστική δράση και τη συζήτηση μέσα στα καταστήματα.

Αυτόν τους το φόβο πρέπει να κάνουμε πράξη με συλλογική οργάνωση και αγώνα.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου θα δώσει τη μάχη για την ενημέρωση των εργαζομένων με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα, σε Σούπερ Μάρκετ, σε πολυκαταστήματα

και καλεί εργαζόμενους και καταναλωτές να κλείσουν τα αυτιά τους στα ψέματα των πολυεθνικών και της κυβέρνησης για την δήθεν διευκόλυνση των καταναλωτών, την τόνωση της αγοράς, τη μείωση της ανεργίας».

Δείτε εδώ όλη την ανακοίνωση

Το πασχαλινό ωράριο

Σε εφαρμογή τίθεται τη Μεγάλη Δευτέρα, δηλαδή την ερχόμενη εβδομάδα το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου τα καταστήματα θα λειτουργήσουν ως εξής:

Μ. Δευτέρα: 9.00-14.30 το πρωί και 17.30-21.00 το απόγευμα

Μ. Τρίτη: 9.00-14.30 το πρωί και  17.30-21.00 το απόγευμα

Μ. Τετάρτη: 9.00-14.30 το πρωί και 17.30-21.00 το απόγευμα

Μ. Πέμπτη:  με συνεχές ωράριο από τις 9.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ

Μ. Παρασκευή: από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 18.00 το απόγευμα

Μ. Σάββατο: από τις 9.00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι

Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση