Λίγο μετά τις 9 ξεκίνησε η ημερίδα που διοργανώνει η 7η ΥΠΕ Κρήτης όπου κεντρικοί ομιλητές είναι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης.

Θέμα της ημερίδας είναι η  «Δημόσια Νοσοκομεία Χωρίς Φακελάκι. Ωθούμε την Ευθύνη. Ενισχύουμε τη Διαφάνεια. Διεκδικούμε την Αξιοπρέπεια» και αφορά σε ένα φλέγον ζήτημα για τους ασθενείς και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

hmerida-ype6

Στην ομιλία του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έκανε λόγο για την σχέση που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στον γιατρό και στον ασθενή μέσα στο νοσοκομείο, και τόνισε ότι στα σχέδια του υπουργείου είναι να πραγματοποιηθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου εκεί θα μπορεί να γίνει ανώνυμα καταγγελία για το φακελάκι. Υπογράμμισε επίσης ότι οι παθογένειες του συστήματος υπήρχαν πάντα αλλά με την κρίση επιδεινώθηκαν.

Λίγο μετά τις 12 στην εκδήλωση ήρθε και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης.

polakis-hmerida polakis-hmerida2 polakis-hmerida3

hmerida-ksanthos7

Σύμφωνα με τους διοργανωτές στόχος της ημερίδας είναι να τεθεί στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου το θέμα της δωροδοκίας των εργαζομένων στις δημόσιες υγειονομικές μονάδες, και να αναλυθούν οι πολύπλευρες διαστάσεις του ειδικά εν μέσω της περιόδου οικονομικής ύφεσης που διανύουμε.

hmerida-ksanthos6

Οι δύο υπουργοί αναμένεται να τοποθετηθούν πάνω στην πολιτική που ακολουθεί το Υπουργείο Υγείας για την ανάσχεση και «θεραπεία» του φαινομένου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συζήτηση είναι ανοιχτή για το κοινό και οι ακροατές θα μπορούν να συμμετάσχουν στις εργασίες της ημερίδας διατυπώνοντας ερωτήματα στους ομιλητές. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

 

hmerida-ksanthos5 hmerida-ksanthos4 hmerida-ksanthos3 hmerida-ksanthos2 hmerida-ksanthos

hmerida

hmerida-ype hmerida-ype2 hmerida-ype3 hmerida-ype4 hmerida-ype5 hmerida-ype7 hmerida-ype8 hmerida-ype9

polakis-imerida polakis-imerida2 polakis-imerida3 polakis-imerida4 polakis-imerida6 polakis-imerida7 polakis-imerida8 polakis-imerida10 polakis-imerida12

Διαφήμιση
Διαφήμιση