HomeHL-SportsΤα ζευγάρια της οκτάδας της Ευρωλίγκα – φαβορί και αουτσάιντερ

Τα ζευγάρια της οκτάδας της Ευρωλίγκα – φαβορί και αουτσάιντερ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Με την 30η και τελευταία αγωνιστική που διεξήχθη , το διήμερο 6-7/4 , ολοκληρώθηκε ο απολαυστικός μαραθώνιος της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα.

Ερυθρός Αστέρας , Ζαλγκίρις , Μπαρτσελόνα , Γαλατασαράι, Μπάμπεργκ, Μακάμπι, Ούνιξ Καζάν και Μιλάνο , αποχαιρέτησαν την διοργάνωση ενώ οι υπόλοιπες 8 ομάδες θα μπουν στην διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για το Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης.

Ας δούμε τα ζευγάρια που προέκυψαν και μαζί μια πρόβλεψη για την ομάδα από το κάθε ζευγάρι που θα προκριθεί στο Φάιναλ Φορ.

Ρεάλ Μαδρίτης- Νταρουσάφακα :   Η Βασίλισσα , παρότι στην αρχή είχε μείνει πίσω από την ΤΣΣΚΑ ,κατάφερε με σταθερή απόδοση κατά την διάρκεια της σεζόν να κατακτήσει την πρώτη θέση και μαζί με αυτό την ευκολότερη δυνητικά κλήρωση.

Η Ρεάλ είχε ως κορυφαίους σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα τους Ντόστιντς και φυσικά τον Σέρχιο Γιουλ και έδειξε ότι έχει την ποιότητα να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής.

Για να το κάνει αυτό όμως , πρέπει να ξεπεράσει ένα εμπόδιο , εύκολο μόνο στα χαρτιά , καθώς διαθέτει πολύ ποιοτικές μονάδες , αυτό της Νταρουσάφακα.

Η παρουσία των Τούρκων στην οκτάδα έμοιαζε σίγουρη στην αρχή της χρονιάς , όμως η αστάθεια που έδειξαν τους έκανε να την εξασφαλίσουν , κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή με την νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα.

Την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ κουβάλησαν ως εδώ οι Γουοναμέικερ , Κλάιμπερν και Γουίλμπεκιν και θέλουν να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό απέναντι στο απόλυτο φαβορί που είναι η Ρεάλ.

Πιθανότητες πρόκρισης : Ρεάλ Μαδρίτης : 85% – Νταρουσάφακα : 15%

 

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπασκόνια :  Η απόλυτη κυρίαρχος στο πρώτο κομμάτι της διοργάνωσης , ΤΣΣΚΑ , πλήρωσε την κόπωσή της σε ένα σημείο που έφερε 3 συνεχόμενες ήττες , τερμάτισε στην δεύτερη  θέση και θεωρητικά έχει δυσκολότερο έργο από την  Ρεάλ.

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης , στηρίζεται κυρίως στο εκπληκτικό δίδυμο Ντε Κολό-Τεόντοσιτς , διαθέτει και άλλες ποιοτικές ομάδες και έναν εξαιρετικό προπονητή , τον Δημήτρη Ιτούδη , που θέλει να φτάσει στο back to back.

Αντίπαλος της σε αυτήν της την επιδίωξη, μια ομάδα που μοιάζει ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο , η Μπασκόνια.

Οι Βάσκοι , παρά τις πολλές προσθαφαιρέσεις που έκαναν και φέτος στο ρόστερ τους, έφτασαν να διεκδικούν ως και το πλεονέκτημα έδρας και ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα στο τέλος τους οδήγησε στην 7η θέση και τα νύχια της Αρκούδας.

Η Μπασκόνια θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ , με κύριους πυλώνες της , την τριάδα , Χάνγκα-Βόιγκτμανν και Λάρκιν.

Πιθανότητες πρόκρισης : ΤΣΣΚΑ Μόσχας : 75% – Μπασκόνια :25%

 

Ολυμπιακός- Αναντολού Εφές :  Οι Ερυθρόλευκοι, μετά το περσινό διάλειμμα , με πολύ καλή παρουσία στην πρώτη φάση , επέστρεψαν στην οκτάδα με μεγάλο στόχο το Φάιναλ Φορ.

Με κορυφαίους , τους Πρίντεζη , Μπιρτς και Σπανούλη , ο Ολυμπιακός έφτασε αρκετά εύκολα στην πρόκριση και το πλεονέκτημα έδρας που του δίνει προβάδισμα πρόκρισης και για την επόμενη φάση.

Αυτό μένει όμως να το εξαργυρώσει απέναντι σε μια πολύ ποιοτική μεν , πολύ ασταθή δε , ομάδα, την Αναντολού Εφές.

Η ομάδα του Περάσοβιτς , κινδύνεψε ακόμα και με αποκλεισμό , αλλά με μπροστάρηδες τους Ερτέλ , Χάνεικατ και Μπράουν , ανέτρεψαν την δυσάρεστη κατάσταση που είχε διαμορφωθεί και τώρα κοιτάζουν να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν όντας αουτσάιντερ απέναντι στον Ολυμπιακό.

Πιθανότητες πρόκρισης : Ολυμπιακός : 60% – Αναντολού Εφές : 40%

 

Παναθηναϊκός-Φενερμπακτσέ:  Το πιο αμφίρροπο και ενδιαφέρον ζευγάρι της οκτάδας προέκυψε την τελευταία αγωνιστική και θα φέρει αντιμέτωπο τον ΠΑΟ που θέλει να επιστρέψει μετά από 5 χρόνια σε Φάιναλ Φορ , με αυτόν που τον οδήγησε τελευταία φορά εκεί (μάλιστα και στην ίδια Πόλη) .

Ο Παναθηναϊκός , με σκαμπανεβάσματα μες στη χρονιά που προήλθαν από πολλούς παράγοντες όπως την αλλαγή προπονητή , τους τραυματισμούς Τζέιμς-Γκιστ και την αδυναμία στα εκτός έδρας ματς , κινδύνεψε σε κάποιο σημείο ακόμα και με αποκλεισμό.

Όμως , όταν ήταν πλήρης και με μπροστάρηδες τους Σίγκλετον , Καλάθη , Τζέιμς και Ρίβερς , έκανε ένα σερί νικών που τον έφερε στην 4η θέση και με το προνόμιο να διεκδικήσει την είσοδο του στο Φάιναλ Φορ , με όπλο την (σχεδόν) απόρθητη έδρα .

Αλλά ο Εξάστερος , για να διεκδικήσει να μην ονομάζεται πια έτσι , πρέπει να περάσει ένα πολύ υψηλό εμπόδιο . Αυτό της ντεφορμέ μεν , αλλά πάντα ποιοτικής και επικίνδυνης Φενερμπακτσέ.

Οι Τούρκοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά , αλλά οι τραυματισμοί των Ντατόμε , Σλούκα και Μπογκντάνοβιτς τους έφεραν μακριά από το πλεονέκτημα έδρας και την είσοδο τους στο Φάιναλ Φορ να περνάει από το πύρινο ΟΑΚΑ.΄

Όμως οι προαναφερθέντες τραυματίες μαζί με τους Ντίξον , Βέσελι και Ούντο που πήραν την ομάδα στην πλάτη τους στην πρώτη φάση , μπορούν να διεκδικήσουν την πρόκριση και όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες.

Πιθανότητες πρόκρισης : Παναθηναϊκός : 55%  – Φενερμπακτσέ : 45%

 

Αυτά είναι τα παιχνίδια που θα διεξαχθούν στους προημιτελικούς . Το ελληνικό μπάσκετ , έδειξε για ακόμα μια φορά το υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται , με την παρουσία 2 ομάδων στην οκτάδα και μάλιστα με πλεονέκτημα έδρας.

Αυτό που ευχόμαστε είναι να βρεθούν και οι 2 στο Φάιναλ Φορ και από κει και μετά ας επικρατήσει όποιος είναι σε καλύτερη μέρα και είναι πιο τυχερός.

Ως τότε όμως μας περιμένει ένας μήνας γεμάτος εντυπωσιακές αναμετρήσεις που θα κρίνουν τα πάντα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση