HomeΚΡΗΤΗΠλήθος κόσμου στο συλλαλητήριο στο κέντρο του Ηρακλείου

Πλήθος κόσμου στο συλλαλητήριο στο κέντρο του Ηρακλείου

Συμμετείχαν εκπρόσωποι απ’ όλα τα σωματεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το χθεσινό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο, που πραγματοποιήθηκε έπειτα από το κάλεσμα του ΠΑΜΕ στα σωματεία του Νομού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ: «Τα σωματεία των εργαζομένων και των συνταξιούχων, οι επιτροπές αγώνα από διάφορους κλάδους εργαζομένων και φοιτητών, που συμμετείχαν, χαιρέτισαν το σημερινό συλλαλητήριο.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου, δίνοντας το μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους του Ηρακλείου πως ένα δρόμο έχουμε, μια επιλογή: Αγώνας – Ρήξη – Για την ανατροπή!

pame-syllhthrio3

Ειδικά τώρα, που Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ ετοιμάζουν νέα επίθεση. Νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν μείνει, νέα άγρια φοροληστεία, όλα αυτά θα προστεθούν στα σημερινά βάσανα, οδηγώντας την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε απόγνωση.

Όμως μπορούμε να τους σταματήσουμε, με τη δύναμη της οργάνωσης, της ενότητας, με σχέδιο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κι εκμετάλλευσης.

Απευθύνουμε κάλεσμα μαχητικής δράσης, προετοιμασίας κι ενημέρωσης των εργαζομένων μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες, μέσα από γενικές συνελεύσεις, με στόχο να δυναμώνει το μέτωπο των εργαζομένων, να δοθεί γενική απεργιακή απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση.

pame-syllhthrio2

Απαιτείται τώρα, να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας, που έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Να βαδίσουμε στον ίδιο δρόμο με όσους βασανίζονται από την κυριαρχία των μονοπωλίων στις ζωές μας, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες τη φτωχή αγροτιά. Να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία!

Συνεχίζουμε τον αγώνα, παίρνουμε μέτρα σε κάθε εργοστάσιο, μαγαζί, γραφείο, τόπο δουλειάς, να αποτελέσει η φετινή Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή κινητοποίηση ορόσημο για την πάλη μας.

pame-syllalhthrio

Συγκεντρώνουμε δυνάμεις, χτίζουμε το δικό μας μέτωπο ενάντια στο μαύρο μέτωπο των καπιταλιστών και των συμμαχιών τους. Ανασυντάσσουμε το κίνημά μας, χτίζουμε τη συμμαχία μας, ανοίγουμε το δρόμο ο εργαζόμενος λαός να πάρει το τιμόνι της εξουσίας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση