HomeHL-9Πέρασαν 40 ημέρες χωρίς τον Νίκο Κούνδουρο

Πέρασαν 40 ημέρες χωρίς τον Νίκο Κούνδουρο

Το μνημόσυνο θα τελεστεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στον Άγιο Νικόλαο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το 40ήμερο μνημόσυνο για τον σπουδαίο σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο που έζησε ολόκληρη την παιδική του ηλικία και ανδρώθηκε στον Άγιο Νικόλαο τελείται σήμερα σε κλίμα βαθιάς θλίψης στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στις 9:30 το πρωί, μετά από σχετική απόφαση της συζύγου του εκλιπόντος Σωτηρίας Ματζίρη.

Παράλληλα με απόφαση του Δήμου Αγίου Νικολάου και σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Κρητικού δημιουργού που έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, στις 20 Φεβρουαρίου 2017, θα προχωρήσει στον φωτισμό του γλυπτού της «Αρπαγής της Ευρώπης» που είχε σχεδιάσει ο Κούνδουρος και είχαν φιλοτεχνήσει οι γλύπτες Νίκος & Παντελής Σωτηριάδης. Το εν λόγω γλυπτό κοσμεί τον προβλήτα του λιμανιού του Αγίου Νικολάου από το 2012.

glipto

Εξάλλου, στις 9:00 απόψε, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου και η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου διοργανώνουν στο κινηματοθέατρο REX  προβολή της εμβληματικής ταινίας του Νίκου Κούνδουρου «Τα τραγούδια της φωτιάς», ως ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης. Σύμφωνα με τους διοργανωτές η προβολή αυτή είναι  προπομπός ενός ολοκληρωμένου, πολυήμερου αφιερώματος στη ζωή και το έργο του, που έχει προγραμματιστεί για το επόμενο χρονικό διάστημα.

afisa-tragoydia-fotias

Διαφήμιση
Διαφήμιση