HomeHL-WorldΒενεζουέλα: Νεκρός διαδηλωτής από σφαίρες αστυνομικών

Βενεζουέλα: Νεκρός διαδηλωτής από σφαίρες αστυνομικών

Επιβεβαιώθηκε επισήμως από τις αρχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δραματική διάσταση λαμβάνει ο ξεσηκωμός του κόσμου εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, καθώς ανακοινώθηκε επισήμως ότι ένας διαδηλωτής έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών κατά τη διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων που ξέσπασαν μετά την κατάργηση των εξουσιών του κοινοβουλίου, μία απόφαση που χαρακτηρίστηκε «πραξικόπημα» από την αντιπολίτευση και ξένες κυβερνήσεις.

Ο διαδηλωτής έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια πορείας χιλιάδων ανθρώπων στο Καράκας, την Πέμπτη το βράδυ. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το όνομά του είναι Τζάιρο Ορτίθ, είναι 19 ετών, φοιτητής και πυροβολήθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν.

Χιλιάδες αντίπαλοι του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο και της σοσιαλιστικής κυβέρνησης κατέκλυσαν χθες τους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να αναλάβει τα νομοθετικά καθήκοντα του Κογκρέσου και να άρει την ασυλία των μελών του. Αν και η απόφαση αυτή σύντομα ανακλήθηκε, η αντιπολίτευση κλιμάκωσε τις κινητοποιήσεις στους δρόμους εναντίον του Μαδούρο.

VENEZUELA-CRISIS-OPPOSITION-PROTEST

Κατά την χθεσινή διαδήλωση ξέσπασαν συγκρούσεις και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης γνωστοποίησαν αργότερα το βράδυ ότι ο Χάιρο Ορτίς πυροβολήθηκε σε συνοικία του Καράκας από τις δυνάμεις ασφαλείας που επιχειρούσαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

«Μπροστά στην χυδαία δολοφονία του νεαρού Χάιρο Ορτίς, διακηρύσσουμε την ακλόνητη καταδίκη μας για αυτή την άθλια ενέργειας» ήταν το μήνυμα που έστειλε στο Twitter o Ταρέκ Σαάμπ, διαμεσολαβητής για το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Μαδούρο ανέφερε χθες σε ένα τηλεοπτικό διάγγελμα ότι οι αρχές προσήγαγαν 30 ανθρώπους που συμμετείχαν στη διαδήλωση.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση