HomeHL-9Φ. Γεννηματά: «Οι Κρητικοί στέλνουν μήνυμα»

Φ. Γεννηματά: «Οι Κρητικοί στέλνουν μήνυμα»

Πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο ξενοδοχείο Atlantis

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Ηράκλειο είναι ο πρώτος σταθμός της τριήμερης επίσκεψης της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, η οποία μιλά αυτήν την ώρα στην πολιτική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Atlantis.

Ξεκινώντας την ομιλία της αναφέρθηκε στη συμβολική σημασία που έχει για το ΠΑΣΟΚ η παρουσία της στην Κρήτη υπογραμμίζοντας ότι οι γνήσια δημοκρατικοί πολίτες, όπως είναι οι Κρήτικοί, θα δώσουν ξεκάθαρο μήνυμα.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την αρχή κιόλας της ομιλίας της εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, αναφερόμενο στις εξελίξεις για τη διαπραγμάτευση του χρέους και τη δεύτερη αξιολόγηση. «Τα έδωσαν όλα και αυτή τη φορά» είπε χαρακτηριστικά. «Άλλη μία συνθηκολόγηση ηττημένου. Η  Κυβέρνηση συμφώνησε νέα  μέτρα ύψους 3,6 δις ευρώ» σημείωσε.

«Αποδέχθηκε τη νέα περικοπή των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου, κανείς ακόμη δεν γνωρίζει το τι έχει συμφωνηθεί για την ΔΕΗ και τα εργασιακά» προσέθεσε.

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα

«Η αβεβαιότητα παραμένει. Η συνέχιση της παραμονής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στην εξουσία, μόνο αδιέξοδα και καταστροφή μπορεί να προκαλέσει» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ξεκαθάρισε πως «η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει νέες περικοπές, νέες αιματηρές θυσίες».

«Όπως και αν βαφτίσουν τα μέτρα που θα φέρουν, στην ουσία θα πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο» εξήγησε «ένα 4ο Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση, το Μνημόνιο του κ. Τσίπρα και της παρέας του».

«Γι’ αυτό τους λέμε: «Δεν μπορείτε. Δεν έχετε τη νομιμοποίηση να υποθηκεύσετε το μέλλον της χώρας. Να μας εγκλωβίσετε στο δίλημμα GREXIT ή σκληρή λιτότητα.  Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο το καλύτερο» κατέληξε.

Όχι και στη Νέα Δημοκρατία: «Η λύση στα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς, ούτε έχει αποτέλεσμα ένα ενδεχόμενο μέτωπο με την Νέα Δημοκρατία. Σ’ εμάς δεν θα βρουν πρόθυμους, ούτε για δήθεν ευρωπαϊκά μέτωπα με τη ΝΔ, η Αυγή είναι βαθιά νυχτωμένη, ούτε για δήθεν αντιδεξιά μέτωπα με το ΣΥΡΙΖΑ».

Ζητούμενο η εθνική συνεννόηση

Αναφερόμενη στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την άρση του πολιτικού αδιεξόδου η κ. Γεννηματά υπογράμμισε: «Εμείς θα επιμείνουμε απόλυτα στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης για την  επεξεργασία και υιοθέτηση μιας Εθνικής Γραμμής εξόδου από την κρίση και τα Μνημόνια.

Μόνο μια βιώσιμη Κυβέρνηση, με ευρεία  λαϊκή και κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μπορεί αξιόπιστα να το εγγυηθεί».

Όσο για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ η κ. Γεννηματά υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Άλματα στο κενό δεν κάνουμε. Ο δρόμος προς το Συνέδριο είναι ανοιχτός, χωρίς εμπόδια και επικίνδυνες στροφές. Είμαστε αποφασισμένοι να τον διαβούμε όλοι μαζί, ενωμένοι. Όσο περισσότεροι τόσο πιο δυνατοί.  Όσο αφορά την εκλογή ηγεσίας από τη βάση, αποτελεί δική μου πρόταση και δέσμευση και αναφέρεται  στη συγκρότηση του ενιαίου φορέα. Όλα θα γίνουν με τη σειρά τους και στην ώρα τους».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται σε πανηγυρικό κλίμα, είναι παρόντες στελέχη του κινήματος σημερινά αλλά και παλαιότερα από όλη την Κρήτη, δήμαρχοι, αυτοδιοικητικοί αλλά και πλήθος κόσμου.

Η περιοδεία της κ. Γεννηματά, θα συνεχιστεί αύριο στο Ρέθυμνο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή των Βαΐων στα Χανιά, από όπου και θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση