HomeΚΟΣΜΟΣΤο Ιράν στο πλευρό της Ρωσίας: Επικίνδυνη και καταστροφική η επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία

Το Ιράν στο πλευρό της Ρωσίας: Επικίνδυνη και καταστροφική η επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία

Όχι σε μονομερείς δράσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Καταστροφική και επικίνδυνη» χαρακτήρισε το Ιράν την επίθεση των ΗΠΑ εναντίον της αεροπορικής βάσης στη Συρία, στηρίζοντας ουσιαστικά τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα η Τεχεράνη καταδικάζει τη χρήση χημικών όπλων όμως παράλληλα πιστεύει ότι είναι επικίνδυνο, καταστροφικό και κατά παραβίαση των διεθνών κανόνων να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να αναληφθούν μονομερείς δράσεις, όπως δήλωσε ο Μπαχράμ Κασεμ, εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών και πρόσθεσε: «Το Ιράν καταδικάζει έντονα τέτοιες μονομερείς ενέργειες. Τέτοιου είδους μέτρα θα ενισχύσουν τους τρομοκράτες στη Συρία και θα περιπλέξουν την κατάσταση στη χώρα και την περιοχή».

Ιρανός ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν ψευδείς κατηγορίες

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ κατηγόρησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες πως χρησιμοποιούν «ψευδείς κατηγορίες» για να επιτεθούν στη Συρία και ότι βρίσκονται «στο πλευρό» των τζιχαντιστικών οργανώσεων Αλ Κάιντα και Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες βοήθησαν (τον ιρακινό πρώην πρόεδρο) Σαντάμ Χουσέιν να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον του Ιράν στη δεκαετία του 1980. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησαν ψευδείς κατηγορίες όσον αφορά τα χημικά όπλα, στην αρχή (για να επιτεθούν στο Ιράκ) το 2003 και τώρα στη Συρία», έγραψε στo Twitter ο Ζαρίφ, η χώρα του οποίου είναι στενός σύμμαχος του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

«Λιγότερο από δύο δεκαετίες μετά την 11η Σεπτεμβρίου, οι αμερικανοί στρατιωτικοί μάχονται στην ίδια πλευρά με την Αλ Κάιντα και το ΙΚ στην Υεμένη και στη Συρία», αναφέρει σε ένα δεύτερο τουίτ.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση