HomeΚΟΣΜΟΣΚινέζοι πλήρωσαν Καναδούς σχεδόν 1 δισ. δολάρια για μισό χρυσωρυχείο στην Αργεντινή

Κινέζοι πλήρωσαν Καναδούς σχεδόν 1 δισ. δολάρια για μισό χρυσωρυχείο στην Αργεντινή

Για το 50% του El Indio

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κινεζική εταιρεία εξόρυξης χρυσού Shandong Gold Mining θα καταβάλει 960 εκατ. δολάρια στην καναδική Barrick Gold για την εξαγορά του 50% του χρυσωρυχείου της στην Αργεντινή. Η συμφωνία υπεγράφη χθες στην πόλη Τζινάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σανντόνγκ στην Ανατολική Κίνα.

Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία των δύο μεγάλων μεταλλευτικών εταιρειών, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Shandong Gold. Το επόμενο βήμα είναι η από κοινού δημιουργία μίας ομάδας εργασίας που θα κάνει έρευνες στην ζώνη χρυσού του El Indio, περιλαμβανομένου του προγράμματος Pascua-Lama. Η ζώνη χρυσού εκτείνεται στα σύνορα της Αργεντινής με τη Χιλή.

Η Shandong Gold είναι μία από τις μεγαλύτερες κινεζικές εταιρείες παραγωγής χρυσού. Η χθεσινή συμφωνία αποτέλεσε μία «συγκεκριμένη πρόοδο» για τη διεθνή επέκταση (της εταιρείας), αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η Barrick Gold είναι η μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης χρυσού στον κόσμο και μία από τις μεγαλύτερες καναδικές εταιρείες. Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανέφερε ότι η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει στο τέλος του δεύτερου τριμήνου και θα χρειασθούν η έγκριση της ρυθμιστικής Αρχής καθώς και άλλες εγκρίσεις.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση