HomeΚΡΗΤΗH «Λαϊκή Συσπείρωση» για την επένδυση και την απομάκρυνση του καταυλισμού

H «Λαϊκή Συσπείρωση» για την επένδυση και την απομάκρυνση του καταυλισμού

Ανακοίνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακοίνωση εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην οποία αναφέρει όλους τους λόγους που καταψήφισε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση του δικαιώματος καταγγελίας της σύμβασης από την εταιρία η οποία έχει μισθώσει το ακίνητο ιδιοκτησίας στο δήμο Ηρακλείου που βρίσκονται εγκατεστημένοι οι Ρομά.

Αναλυτικά αναφέρει:

Με υπερβολική «αισιοδοξία», κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 5-4-2017, όλες οι παρατάξεις –πλην «Λαϊκής Συσπείρωσης»- υπερψήφισαν την παράταση του δικαιώματος καταγγελίας της σύμβασης από την «επενδυτική» εταιρεία, η οποία έχει μισθώσει  το ακίνητο ιδιοκτησίας Δ. Ηρακλείου που βρίσκονται εγκατεστημένοι οι Ρομά. Ευελπιστούν πως σε ένα χρόνο θα λύσουν ένα πρόβλημα που δεν έχει λυθεί εδώ και τριάντα χρόνια.

Ένα πρόβλημα που οι Δημοτικές Αρχές της Νέας Αλικαρνασσού –παλιότερα- και του Ηρακλείου τα τελευταία χρόνια, αποδέχτηκαν –ως μη όφειλαν- την ευθύνη της λύσης του και το «πάσαραν» σε μια ιδιωτική εταιρεία! Η «Λαϊκή Συσπείρωση» από την αρχή τόνιζε, πως η κοινωνική ένταξη ομάδων πολιτών, η λαϊκή στέγη, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η εκπαίδευση των παιδιών,  είναι αποκλειστική -πολιτική και οικονομική- ευθύνη του κεντρικού κράτους.

Από την αρχή είχαμε καταψηφίσει την ενοικίαση της δημοτικής περιουσίας για 55 χρόνια σε μια μεγάλη εταιρεία που ακόμα και σήμερα-3 χρόνια μετά- κανείς δεν γνωρίζει τι θα ακριβώς θα κάνει στο οικόπεδο περιουσίας του Δήμου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει καταθέσει αίτημα για να ενταχθεί στα μεγάλα έργα (Fast track) και έχει ζητήσει να αλλάξει η χρήση γης στην περιοχή και να γίνει «πολεοδομικό κέντρο».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε και αντιπρότεινε τρία συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν.

  1. Λήξη της σύμβασης.
  2. Πίεση προς την κεντρική και περιφερειακή διοίκηση για επίλυση του θέματος της ομαλής κοινωνικής ένταξης των Ρομά.
  3. Μελέτες για την δημιουργία στη συγκεκριμένη έκταση, δημόσιων και δημοτικών δομών που θα εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών.

Αυτού του είδους την ανάπτυξη οραματιζόμαστε και στην οργανωμένη πάλη για την κατάκτηση της καλούμε το λαό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση