HomeHL-SportsΜακάμπι Τελ Αβίβ Παναθηναϊκός 61 81

Μακάμπι Τελ Αβίβ Παναθηναϊκός 61 81

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε άνετα της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 81-61 και πήρε πλεονέκτημα στα Play-offs της Ευρωλίγκας

Φοβερό μπάσκετ στο β’ ημίχρονο από τους παίκτες του Πασκουάλ που τερμάτισαν τέταρτοι στην κανονική περίοδο

Το «τριφύλλι» πέρασε θριαμβευτικά από το Ισραήλ στην 30η και τελευταία αγωνιστική για την Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός έκανε νωχελικό ξεκίνημα στο ματς της Πέμπτης  δίνοντας δικαιώματα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Εντούτοις, τα δεδομένα άλλαξαν άρδην στο δεύτερο χρονικά σκέλος της αναμέτρησης.

Οι «πράσινοι» έγιναν αφόρητα πιεστικοί βγάζοντας αδυσώπητη ενέργεια η οποία… έλιωσε τους Ισραηλινούς. Ταυτόχρονα, έβρισκαν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό είτε ορθολογικές επιλογές και σωστή κυκλοφορία μπάλας που απέφερε μπόλικα ελεύθερα σουτ.

Σε εξαιρετική ημέρα βρέθηκαν οι Τζέιμς (17π., 4/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 7 ασίστ, 5 ριμπάουντ) συνεπικουρούμενος από τον επίσης εντυπωσιακό συμπατριώτη του Σίνγκλετον (13π., 3/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, οκτώ ριμπάουντ) και τον Καλάθη (12π. 6/9 δίποντα, τέσσερις ασίστ).

Άγνοια εναντίον άγχους

Η Μακάμπι έπαιζε αρκετά απελευθερωμένα και αναζητούσε το αγαπημένο της μοτίβο τρέχοντας στον αιφνιδιασμό. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό παρουσιάστηκε νωχελικός στην άμυνα σουτάροντας απογοητευτικά από τα 6.75 μ. (1/15 τρίποντα).

Κάτι τέτοιο συνέβαινε διότι έλειψαν οι σωστές συνεργασίες για να βγουν τα ελεύθερα περιφερειακά σουτ. Ο Ραντ έμοιαζε ασταμάτητος «πυροβολούσε» ανηλεώς από το τρίποντο (3/4 σουτ) σκοράροντας 14 πόντους στο πρώτο ημίχρονο.

Επομένως, οι Ισραηλινοί διατηρούσαν σταθερά προβάδισμα από το ξεκίνημα και οι δύο αντίπαλοι πήγαν στην ανάπαυλα με διψήφια διαφορά για πρώτη φορά στο ματς (42-32). Οι «πράσινοι» έπρεπε να ελέγξουν περισσότερο τα ριμπάουντ βελτιώνοντας αισθητά την άμυνα. Υπομονή και συγκέντρωση έλειψαν στο πρώτο ημίχρονο.

«Υπερηχητικός» στο β’ ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να πιέσει περισσότερο στη μπάλα. Έτσι, το «τριφύλλι» άρχισε να περιορίζει τη διαφορά βελτιώνοντας ταυτόχρονα την κυκλοφορία της μπάλας. Οι αθλητές του Πασκουάλ πέτυχαν 31 πόντους –στο τρίτο δεκάλεπτο- βγάζοντας απίστευτη ενέργεια στην άμυνα που αποτυπώθηκε σε επτά κλεψίματα και σαφή βελτίωση στα ποσοστά από τα 6.75 μ. (6/10 τρίποντα).

Παράλληλα, το «τριφύλλι» εδραίωσε την κυριαρχία του έχοντας την τριάδα Τζέιμς – Καλάθη – Παππά με εξαιρετική ημέρα, ενώ ο Σίνγκλετον στο «5» πρόσφερε τακτική ευελιξία σε άμυνα και επίθεση. Όλα πήγαιναν ακριβώς όπως επιθυμούσε ο Παναθηναϊκός.

Ασφαλώς το κίνητρο ξεχώρισε για τον Παναθηναϊκό κόντρα σε μία Μακάμπι που μετατράπηκε σε σάκο του… μποξ! Η διαφορά εκτινάχθηκε στο +21 (54-74) στα μισά του τέταρτου δεκαλέπτου χάρη σε τρίποντο του Παππά. Στο μεταξύ, υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες εκ μέρους των οπαδών της Μακάμπι που άρχισαν να αποχωρούν όντας απογοητευμένοι από την κάκιστη φετινή πορεία της.

Η διαφορά αυξανόταν ολοένα και περισσότερο προϊόντος του χρόνου. Εξάλλου, η Μακάμπι έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει και ο Παναθηναϊκός έκανε τους γηπεδούχους να μοιάζουν με εφηβική ομάδα. Επιπρόσθετα, διασφάλισαν το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας στα play-offs της Ευρωλίγκας.

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 42-32, 54-63, 61-81.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Άιναρς Μπαγκάτσκις): Ραντ 17 (4), Σίμπσον 5, Σμιθ, Λέβι 5 (1), Μέκελ 3 (1), Πνίνι 10 (2), Σεγκέβ, Λάντεσμπεργκ, Αλεξάντερ 14 (4), Άιβερσον 7.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 13 (2), Νίκολς 4, Ρίβερς 6 (2), Τζέιμς 17 (3), Παππάς 6 (2), Φελντέιν 5, Γκιστ 5, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 7 (1), Μπουρούσης 6, Καλάθης 12.

Διαφήμιση
Διαφήμιση