HomeΚΟΣΜΟΣΆσαντ: Η Δύση χρησιμοποιεί την τρομοκρατία για πολιτικούς σκοπούς

Άσαντ: Η Δύση χρησιμοποιεί την τρομοκρατία για πολιτικούς σκοπούς

«Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας λέγεται μόνο για εσωτερική κατανάλωση»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κατηγορίες προς τη Δύση σε σχέση με τη στάση τους στην τρομοκρατία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, σε συνέντευξή του στην κροατική εφημερίδα Vecernji List.

Η συνέντευξη δημοσιεύεται σήμερα αλλά φαίνεται να έχει δοθεί πριν την αποτρόπαια επίθεση με χημικά καθώς δεν υπάρχει καμία αναφορά σε αυτή, ούτε ερώτηση.

«Οι χώρες της Δύσης υποστηρίζουν την τρομοκρατία» δηλώνει ο Άσαντ. «Δηλώνουν πως κηρύσσουν τον πόλεμο στην τρομοκρατία αλλά την υποστηρίζουν έως και σήμερα, δεν την πολεμούν. Η αναφορά αυτή χρησιμοποιείται μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Γεγονός είναι πως χρησιμοποιούν την τρομοκρατία για να προωθήσουν διαφορετικές πολιτικές ατζέντες, ακόμα και όταν η τρομοκρατία γυρίζει μπούμερανγκ και έχει θύματα ακόμα και στις ίδιες τις χώρες αυτές. Δεν το αναγνωρίζουν όμως» τόνισε ο Σύρος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλές χώρες εξακολουθούν να είναι κατά της τρομοκρατίας και το αποδεικνύουν συνεργαζόμενες με τη Συρία πριν και μετά τον πόλεμο. «Οι περισσότερες χώρες του κόσμου είναι κατά της τρομοκρατίας. Δεν το δηλώνουν, όμως ουσιαστικά συνεργάζονται μαζί μας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στη διάρκεια του πολέμου και πριν από αυτόν, διότι η τρομοκρατία δεν ξεκίνησε με τον πόλεμο στη Συρία» σημείωσε ο Άσαντ.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ εμφανίζεται 100% σίγουρο πως ο Σύρος πρόεδρος είναι αυτός που έδωσε τη διαταγή για την επίθεση με χημικά στη Χαν Σεϊχούν, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 86 άνθρωποι.

Η επίθεση διεξήχθη «έπειτα από άμεση και προμελετημένη διαταγή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, με συριακά αεροπλάνα. Το λέω αυτό με 100% βεβαιότητα», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν σε ισραηλινή εφημερίδα.

Ο Ισραηλινός υπουργός επέκρινε επίσης την αδράνεια της διεθνούς κοινότητας, εκτιμώντας ότι η αντίδρασή της είναι «μηδενική». Όταν ρωτήθηκε αν το Ισραήλ θα εμπλεκόταν σε έναν πόλεμο στη Συρία, ο Λίμπερμαν απάντησε: «Γιατί να κάνουμε τη δουλειά άλλων; Είναι ευθύνη της διεθνούς κοινότητας».

Στο μεταξύ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι πολύ νωρίς για να κατηγορηθεί η συριακή κυβέρνηση για τη χημική επίθεση στην επαρχία Ιντλίμπ, προσθέτοντας ότι χρειάζεται να διεξαχθεί κανονική έρευνα.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση