HomeΚΟΣΜΟΣΔικαστήριο επέβαλε πρόστιμο σε Βρετανό επειδή πήγε την κόρη του διακοπές

Δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο σε Βρετανό επειδή πήγε την κόρη του διακοπές

Χωρίς άδεια από το σχολείο!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου καταδίκασε σήμερα έναν πατέρα, ο οποίος πήγε την κόρη του για διακοπές στη διάρκεια της περιόδου των μαθημάτων. Το σκεπτικό του Δικαστηρίου ήταν ότι οι γονείς θα πρέπει να τηρούν τους σχολικούς κανονισμούς και να μην αυθαιρετούν.

Ο Τζον Πλατ ενήργησε παράνομα όταν πήγε την κόρη του ταξίδι στην Disney World στις ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2015 παρά την αντίθετη γνώμη των σχολικών αρχών, έκρινε το Δικαστήριο.

Η απόφαση αναμένεται να έχει επιπτώσεις σε όποιον γονέα επιχειρήσει μελλοντικά να κάνει κάτι ανάλογο σε αγγλικό σχολείο χωρίς την έγκριση της διεύθυνσης.

«Οι αδικαιολόγητες απουσίες προκαλούν αναστάτωση, όχι μόνο στο παιδί (που απουσιάζει) αλλά και στην εργασία των άλλων μαθητών», ισχυρίστηκε η Μπρέντα Χέιλ, η αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου.

«Αν ένας μαθητής μπορεί να απουσιάσει όποτε βολεύει τον γονέα, τότε μπορούν και οι άλλοι».

Ο Πλατ είχε αρνηθεί να καταβάλει πρόστιμο 120 λιρών που του είχαν επιβάλλει οι τοπικές αρχές επειδή είχε πάει την κόρη του, η οποία τότε ήταν επτά ετών, διακοπές παρά τις αντιρρήσεις του σχολείου της στη Νήσο Γουάιτ, κοντά στις ακτές της νότιας Αγγλίας.

Είχε ισχυριστεί ότι η κόρη του είχε παρακολουθήσει στη διάρκεια του χρόνου πάνω από το 90% του σχολικού χρόνου κι ως εκ τούτου παρακολουθούσε κανονικά τα μαθήματα.

Την άποψη αυτή είχαν υποστηρίξει κατώτερα δικαστήρια, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι η «κανονική» παρακολούθηση σημαίνει «σύμφωνη με τους κανονισμούς που έχει ορίσει το σχολείο».

Ο Πλατ δήλωσε ότι οι «σοκαριστικές» επιπτώσεις της απόφασης σημαίνουν ότι κάθε αδικαιολόγητη απουσία θα μετατρέπεται πλέον σε ποινικό αδίκημα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση