HomeHL-GreeceΤζανακόπουλος: Πιθανή η θετική εξέλιξη στη Μάλτα, κανένα θέμα παράτασης

Τζανακόπουλος: Πιθανή η θετική εξέλιξη στη Μάλτα, κανένα θέμα παράτασης

Αισιοδοξία στην κυβέρνηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αισιόδοξος για τις εξελίξεις στο Eurogroup της Μάλτας εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 εκτίμησε ότι τα πράγματα είναι πολύ πιθανό να έχουν θετική εξέλιξη ή και λύση, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Για πρώτη φορά είμαστε σε πορεία ολοκλήρωσης του προγράμματος».

Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει σενάριο παράτασης της αξιολόγησης μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ εξήγησε ότι η αξιολόγηση δεν έχει προχωρήσει επειδή υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις στο τραπέζι.

«Κάποιοι δεν θέλουν να προχωρήσουμε. Κάθε φορά που φτάνουμε σε ένα σημείο συμφωνίας υπάρχει και ένα νέο κόλλημα» δήλωσε, χαρακτηρίζοντας προσχηματικούς τους λόγους που επικαλούνται οι δανειστές περί διαφορετικών προβλέψεων στο δημοσιονομικό του 2019. «Παρ όλα αυτά κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να γεφυρωθούν οι διαφορές» τόνισε ο ίδιος.

Παράλληλα, δήλωσε ότι οι εκλογές είναι το πλέον απίθανο σενάριο, ενώ κατηγόρησε τη Γερμανία και την Ολλανδία ότι εμμένουν στην άποψη ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

«Νομίζω ότι όλοι έχουν συνειδητοποιήσει στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα έχει πετύχει εντυπωσιακά δημοσιονομικά αποτελέσματα» σημείωσε.
in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση