HomeHL-SportsΗρακλής Λεβαδειακός 1-0

Ηρακλής Λεβαδειακός 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάνοντας κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο σε ακόμη ένα παιχνίδι τους οι παίκτες του Ηρακλή απέδειξαν και πάλι ότι αξίζουν να παραμείνουν στη Super League.

Ο «γηραιός» χάρη σε γκολ του Δώνη στο 58ο λεπτό, επιβλήθηκε την Τετάρτη με 1-0 του Λεβαδειακού, στο μεγάλο ντέρμπι της παραμονής, που διεξήχθη στο Καυτανζόγλειο, για την 27η αγωνιστική, και με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του (προηγήθηκε αυτήν στην Κέρκυρα) έκανε σημαντικό βήμα παραμονής.

Επιθετικά ξεκίνησε το ματς ο Ηρακλής και μόλις στο 3′ είχε το πρώτο σουτ στην εστία των Λιβαδειωτών από τον Κούρο, που όμως δεν βρήκε στόχο. Οι γηπεδούχοι συνεχίζουν με περισσότερες απαιτήσεις τον αγώνα αφού άλλωστε αυτός, είναι και το «τελευταίο τους χαρτί» και στο 19′ χάνουν σημαντική ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα. Μετά από ωραία συνεργασία και κυκλοφορία της μπάλας, ο Λεοζίνιο από καλή θέση έκανε το σουτ που πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Ναμάσκο.

Ο Λεβαδειακός δεν έμεινε πίσω στην αμυντική του διάταξη και στο 35′ πλησίασε επικίνδυνα στα καρέ των γηπεδούχων από μπαλιά του Βούρου για τον Ζεζίνιο, που ο τελευταίος δεν κατάφερε να αξιοποιήσει απέναντι από τον Χουάντερσον.

Στην επανάληψη η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε με στόχο να αιφνιδιάσει τον Λιβαδειακό κι έχασε στο ξεκίνημα καλή ευκαιρία. Στο 46′ ο Λεοζίνιο τετ α τετ με τον Ναμάσκο. έστειλε ι τη μπάλα άουτ. Ο Ηρακλής έψαξε με κάθε τρόπο επιθετικές λύσεις και στο 58′ βρήκε την χρυσή ευκαιρία πετυχαίνοντας το γκολ που έκρινε τον αγώνα κεφαλιά του Δώνη μετά από κόρνερ του Γροντή, με τον Ναμάσκο να μη μπορεί να αντιδράσει.

Μετά το καθοριστικό αυτό γκολ ο Ηρακλής αν και ελέγχει το παιχνίδι και την ροή του, καταφεύγει σε συχνές καθυστερήσεις, με συνέπεια στο παιχνίδι να κρατηθούν οκτώ (8′) λεπτά επί πλέον χρόνου και με τον Λεβαδειακό να φθάνει κοντά στην ισοφάριση στο 82′ όταν από κόρνερ του Μιλιάζες η μπάλα έφτασε στον Τριποτσέρη το σουτ του οποίου κόντραρε και έδωσε νέο κόρνερ στον Λεβαδειακό το οποίο εξουδετέρωσε όμως ο Χουάντερσον.

Ο Ηρακλής με το πάθος των παικτών του και την ανάγκη κατάκτηση της νίκης έφτασε λίγο αργότερα στο θετικό τελικό αποτέλεσμα που του δίνει το περιθώριο να ελπίζει αν στην συνέχεια του πρωταθλήματος και στα τελευταία παιχνίδια καταφέρει να συγκεντρώσει βαθμούς ικανούς για να ξεπεράσει βαθμολογικά τον σημερινό του αντίπαλο.

Κίτρινες:
Κούρος, Περόνε, Γροντής- Βασιλείου, Καλτσάς, Νιάσε.

Κόκκινες: Περόνε (90+1)

Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Αργυρόπουλος, Στάμου, Τζανετόπουλος, Ιντζόγλου, Δώνης, Λεοζίνιο, Μοντέιρο (56′ Μπαστακός), Κούρος (52′ Γροντής), Περόνε (85′ Αγγελόπουλος).

Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος):
Ναμάσκο, Τριποτσέρης, Κουλιμπαλί (73′ Νιάσε), Βασιλείου, Καλτσάς, Ουόν, Βούρος (79′ Μουλόπουλος), Καραμπουέ, Μιλιάζες, Τόνι Σίλβα, Ζεζίνιο (74′ Λάτσι).

Διαφήμιση
Διαφήμιση