HomeΚΟΣΜΟΣΜε απεργία απειλούν οι εργαζόμενοι της BMW στη Βρετανία

Με απεργία απειλούν οι εργαζόμενοι της BMW στη Βρετανία

Η γερμανική εταιρεία θέλει να καταργήσει το συνταξιοδοτικό τους ταμείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επί ποδός κινητοποιήσεων βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια παραγωγής της BMW στη Βρετανία καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία φέρεται να σχεδιάζει την κατάργηση του τελευταίου συνταξιοδοτικού σχήματος των εργαζομένων.

Σύμφωνα με το BBC, η συνδικαλιστική οργάνωση Unite των εργαζομένων πρόκειται να κηρύξει οκτώ 24ωρες απεργίες στις τέσσερις μονάδες παραγωγής της BMW που λειτουργούν στη Βρετανία – εκεί κατασκευάζονται τα Mini και τα Rolls Royce. Οι κινητοποιήσεις θα λάβουν χώρα από τις 19 Απριλίου έως τις 24 Μαΐου.

Αν τελικά πραγματοποιηθούν, θα είναι οι πρώτες εργασιακές κινητοποιήσεις στις εγκαταστάσεις της BMW στη Βρετανία. Σημειωτέον ότι η BMW απασχολεί περίπου 8.000 εργαζομένους στη Βρετανία και το συνδικάτο Unite υποστηρίζει ότι η απεργία αφορά περισσότερους από 3.500 μισθωτούς που συμμετέχουν στο συνταξιοδοτικό σχήμα.

Τo Unite υποστηρίζει ότι η BMW προτίθεται να καταργήσει το συνταξιοδοτικό σχήμα στις 31 Μαΐου. Ενέργεια που θα μειώσει τη σύνταξη κάθε ασφαλισμένου κατά 160.000 στερλίνες (187.500 ευρώ) κατά μέσον όρο. Η BMW εξέφρασε την «απογοήτευσή» της για την προοπτική εργατικών κινητοποιήσεων στα εργοστάσιά της.
tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση