HomeΚΡΗΤΗΣτο μικροσκόπιο τα προβλήματα των δήμων

Στο μικροσκόπιο τα προβλήματα των δήμων

Συνάντηση Σ. Βαρδάκη και δημάρχους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βαρδάκης Σωκράτης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου με τον κ. Μπαριτάκη Παύλο, Δήμαρχο Βιάννου, τον κ. Μαστοράκη Γιάννη, Δήμαρχο Χερσονήσου, τον κ. Αρμουτάκη Γιώργο Δήμαρχο Φαιστού και τον κ. Καλογεράκη Ζαχαρία, Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας προκειμένου να ενημερώσει τους Δημάρχους αλλά και να ενημερωθεί από αυτούς για τα τρέχοντα ζητήματα των Δήμων.

Ο κ. Μπαριτάκης αναφέρθηκε στην αποκατάσταση δημοτικής οδοποιίας στο Δήμο Βιάννου, για το οποίο ο κ. Βαρδάκης τον ενημέρωσε ότι από τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης για εκτέλεση αναπτυξιακών έργων μέσω της Περιφέρειας Κρήτης, 300.000 ευρώ προορίζονται για τον Δήμο Βιάννου και συγκεκριμένα για την αποκατάσταση της οδοποιίας. Αυτό που απομένει είναι το αίτημα για την εκταμίευση των χρημάτων από την Περιφέρεια Κρήτης. Επίσης εκκρεμούν και άμεσα θα εκταμιευτούν 300.000 ευρώ από έκπτωση προηγούμενης πίστωσης του ΥΠΟΜΕΔΥ που προορίζονται για υποδομές, τεχνικά έργα και αποκατάσταση οδοποιίας.

Ο κ. Μαστοράκης αναφέρθηκε με τη σειρά του στο αίτημα που έχει υποβληθεί από τον Δήμο Χερσονήσου προς την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας για δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του κτηρίου του καταργηθέντος Ειρηνοδικείου Χερσονήσου προς το Δήμο Χερσονήσου. Ο κ. Βαρδάκης ενημέρωσε τον κ. Μαστοράκη ότι αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες νομοθετική ρύθμιση για την παραχώρηση σε επικείμενο νομοσχέδιο. Επιπλέον, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ κ. Τερζάκη Γιώργο για το θέμα της δωρεάν παραχώρησης της χρήσης του ακινήτου «Μοτέλ Ξενία» στον Καρτερό προς τον Δήμο Χερσονήσου αλλά και με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Τζιάλλα Γιώργο και ενημερώθηκαν για την εξέλιξη των διαδικασιών ανοιχτής πρόσκλησης για την εξεύρεση επενδυτή για την αξιοποίηση της Μαρίνας Μαλίων.

Ο κ. Αρμουτάκης επισήμανε την ανάγκη για χρηματοδότηση του Δήμου Φαιστού προκειμένου να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά συστήματα με σκοπό την κάλυψη ιδίων αναγκών των σχολικών μονάδων του με εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού, ενημερώνοντας τον κ. Βαρδάκη ότι έχει αποστείλει και αίτημα προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Η εν λόγω μέθοδος αποτελεί τον πλέον υγιή τρόπο αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας για τα δημόσια & δημοτικά κτίρια. Επιπροσθέτως παρέδωσε στον κ. Βαρδάκη αίτημα για οικονομική ενίσχυση του Δήμου για την αποκατάσταση ζημιών στις υποδομές λόγω έντονων καιρικών φαινομένων το οποίο απευθύνεται στον Γενικό Γραμματέα Υποδομών. Ο κ. Βαρδάκης θα φροντίσει να έχει επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο άμεσης χρηματοδότησης του Δήμου Φαιστού για την αποκατάσταση των καταστροφών.

Ο κ. Καλογεράκης ενημέρωσε για τις εξελίξεις που αφορούν στο αεροδρόμιο Καστελίου, μετά και τη συνεδρίαση της επιτροπής διαγωνισμού στις 4-4-2017. Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας ανέφερε ότι, η Επιτροπή Διαγωνισμού σε δημόσια διαβούλευση ενέκρινε ομόφωνα τον τεχνικό φάκελο του έργου που έχει κατατεθεί από την Κοινοπραξία και μάλιστα χωρίς καμία παρατήρηση. Μετά από αυτό η επιτροπή εισέρχεται στην εξέταση του γ’ φακέλου που είναι οικονομική προσφορά, φάκελος που θεωρείται πιο εύκολος στην εξέταση του και εφόσον είναι μέσα στα χρηματοδοτικά όρια είναι αρκετά πιθανή η έγκρισή του να ολοκληρωθεί άμεσα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση