HomeΚΡΗΤΗΣτην έκθεση «Κυνηγεσία 2017» η Α΄Κυνηγετική Ομοσπονδία

Στην έκθεση «Κυνηγεσία 2017» η Α΄Κυνηγετική Ομοσπονδία

Θα φιλοξενηθεί στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία θα συμμετέχει στην έκθεση ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2017, στις 7-8-9 Απριλίου, στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο Παιανίας, φιλοξενούμενη στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το φιλοπεριβαλλοντικό και κοινωνικό έργο της Ομοσπονδίας, το οποίο είναι πολυδιάστατο και σημαντικό και το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους κυνηγούς της Κρήτης και της Δωδεκανήσου.

Το έργο αυτό αφορά τόσο στη διαχείριση των θηραματικών πληθυσμών και τη βελτίωση βιοτόπων, όσο φυσικά και στην προστασία της φύσης μέσα από τη δράση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.

Επιπρόσθετα, το κοινό της έκθεσης θα γνωρίσει τη νέα  υπηρεσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, την  Κρητική Ομάδα Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων, η οποία προέκυψε από τη συνεργασία της Ομοσπονδίας με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, του Πανεπιστημίου Κρήτης στα πλαίσια του  Προγράμματος LIFE+ «Καινοτομίες Ενάντια στην Παράνομη Χρήση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων». Απαρτίζεται από 2 ειδικά εκπαιδευμένους γερμανικούς ποιμενικούς και τους 2 χειριστές τους, Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες. Άρχισε να επιχειρεί επίσημα τον Ιούλιο 2016 και έκτοτε έχει ερευνήσει εκατοντάδες τοποθεσίες και δυστυχώς έχει εντοπίσει εκατοντάδες δηλητηριασμένα δολώματα καθώς και δεκάδες νεκρά ζώα (άγρια & δεσποζόμενα), αναδεικνύοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση