HomeHL-9Στο Ηράκλειο το συνέδριο για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Στο Ηράκλειο το συνέδριο για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Από την ΚΕΔΕ, την ΠΕΔ και Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την σημασία του συνεδρίου με θέμα: ««Κλιματική Αλλαγή: Οι Επιπτώσεις της στην Οικονομία και Πολιτικές Διαχείρισης στους Τομείς: Ενέργειας, Απορριμμάτων, Γεωργίας, Διαχείρισης Υδάτων και Φυσικών Πόρων, Τουρισμού και Υγείας» τόνισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στη Λότζια.

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης και θα διεξαχθεί στις 6-7 Απριλίου 2017, στο Ξενοδοχείο Candia Maris.

synedrio

Όπως δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος, πρόκειται για ένα συνέδριο που έχει ως στόχο να τεθεί από επισήμους φορείς η τεράστια πρόκληση του ζητήματος των Κλιματικών Αλλαγών και οι συνέπειες που έχουν στους βασικούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και στο περιβάλλον, καθώς και να φωτίσει τις κατευθύνσεις που θα πρέπει να στραφεί η αυτοδιοίκηση ώστε να αντιστραφούν οι επερχόμενες αρνητικές επιπτώσεις προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος Πέτρος Ινιωτάκης και Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης και ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ Γιώργος Τσαγκαράκης. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σύμβουλοι Ανάπτυξης των ΠΕΔ, διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες, καθώς και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με εμπειρία σε θέματα κλιματικής αλλαγής.

Δείτε όλο το πρόγραμμα των εργασιών του συνεδρίου

Εκδηλώσεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Στο πλαίσιο του συνεδρίου η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.),  σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, διοργανώνουν διήμερες εκδηλώσεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Στις εκδηλώσεις θα παραστούν ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Βασίλης Λαμπρινός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης κ.α.

Παράλληλα, θα λάβει μέρος το Ινστιτούτο Οδικής Συμπεριφοράς «Πάνος Μυλωνάς» (Πέμπτη 6 Απριλίου) και το «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Παρασκευή 7 Απριλίου) ενώ θα συμμετάσχουν με ενδιαφέρουσες δράσεις η Τροχαία Ηρακλείου, η Δημοτική Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Ε.Κ.Α.Β. Κρήτης, το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηρακλείου, ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Ηρακλείου, ο Σύλλογος αντιπροσώπων και εμπόρων Νομού Ηρακλείου, ο Σύλλογος Σχολών Οδηγών, μέλη του Εργαστηρίου Μελέτης συμπεριφορών υγείας & οδικής ασφάλειας του TEI Κρήτης, το  Creta Classic Club συλλεκτικά κλασσικά αυτοκίνητα κ.α.

Διαφήμιση
Διαφήμιση