HomeΚΟΣΜΟΣΧάκερς που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος απειλούν τις ΗΠΑ και τον Ντόναλντ Τραμπ

Χάκερς που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος απειλούν τις ΗΠΑ και τον Ντόναλντ Τραμπ

Κάλεσμα σε «μοναχικούς λύκους»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με το μήνυμα «Σκοτώστε τους, όπου τους βρείτε» δόθηκε στην δημοσιότητα ένα βίντεο το Σαββατοκύριακο, το οποίο περιείχε μια λίστα με ονόματα και διευθύνσεις 8.786 Αμερικανών πολιτών από την οργάνωση χάκερς «United Cyber Caliphate» (UCC), η οποία πρωτοεμφανίστηκε τον Απρίλιο του 2016. Στο επίμαχο βίντεο, εκτός από το μήνυμα το οποίο παροτρύνει μοναχικούς λύκους να εκτελέσουν Αμερικανούς πολίτες, εμπεριέχονται απειλές για τις ΗΠΑ και για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η οργάνωση UCC συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος και σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστότοπων SITE, το μήνυμα, επίσης, ανέφερε: «Έχουμε ένα μήνυμα για εσάς πολίτες των ΗΠΑ και ειδικότερα, για τον πρόεδρό σας, Τραμπ. Να ξέρετε ότι θα συνεχίσουμε να διεξάγουμε πόλεμο εναντίον σας. Να ξέρετε ότι οι επιθέσεις σας μας κάνουν μόνο πιο δυνατούς. Η UCC θα ξεκινήσει ένα νέο βήμα σε αυτόν τον πόλεμο εναντίον σας. Έτσι, να μας περιμένετε σύντομα, αν το θελήσει ο Αλάχ».

Η τρομοκρατική οργάνωση έχει δημοσιεύσει και στο παρελθόν «λίστες δολοφονίας», αλλά είναι η πρώτη φορά που τα ονόματα των υποψηφίων θυμάτων συνοδεύονται και με διευθύνσεις. Τον περασμένο Απρίλιο η ίδια οργάνωση είχε δώσει στην δημοσιότητα μια λίστα με τα ονόματα 43 Αμερικανών πολιτών οι οποίοι είχαν δεσμούς με τα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας, Ενέργειας και Εμπορίου.

Σε αυτή την λίστα υπήρχαν αριθμοί τηλεφώνων και ταχυδρομικοί κώδικες, αλλά όχι διευθύνσεις. Τον ίδιο μήνα η οργάνωση δημοσίευσε λίστα 3.600 πολιτών της Νέας Υόρκης και καλούσε μοναχικούς λύκους να τους στοχοποιήσουν ενώ τον Μάιο του 2016 η UCC έδωσε στην δημοσιότητα λίστα με τα ονόματα 1.543 πολιτών από το Τέξας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση