HomeΕΛΛΑΔΑΕΚΠΟΙΖΩ: Αυξάνονται οι καταγγελίες για «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΔΕΗ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Αυξάνονται οι καταγγελίες για «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΔΕΗ

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για αύξηση των καταγγελιών για «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΔΕΗ έκανε λόγο σε δηλώσεις της η γενική διευθύντρια της ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου.

«Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες χρεώσεων οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις και οι χρεώσεις υπέρ τρίτων. Οι χρεώσεις υπέρ τρίτων έχουν να κάνουν με τα δημοτικά τέλη και με την ΕΡΤ που είναι κάτι το οποίο είναι εντελώς άσχετο με την κατανάλωση του ρεύματος. Εμείς σαν ΕΚΠΟΙΖΩ θεωρούμε ότι αυτά τα τέλη πρέπει να φύγουν από τους λογαριασμούς. Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις έχουν να κάνουν με τον ΑΔΜΗΕ, με τον ΔΕΔΔΗΕ, αυτά είναι απολύτως συνδεδεμένα με την παροχή ρεύματος, παλιότερα είχαμε μόνο τη ΔΕΗ και ήταν και προμηθευτής και μεταφορέας της ενέργειας. Επίσης χρεωνόμαστε με τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, εδώ από ότι διερευνούμε υπάρχει μια μεγάλη αδικία» δήλωσε χαρακτηριστικά στα Παραπολιτικά FM.

Η κυρία Καλαποθαράκου έκανε λόγο για μια μεγάλη αδικία την οποία περιέγραψε ως εξής: «Πληρώνουμε όλοι που είμαστε στο όριο της φτώχειας και πληρώνουμε τόσο για το κοινωνικό τιμολόγιο, την κοινωνική πολιτική του κράτους καθώς επίσης πληρώνουμε και για τη διασύνδεση των νησιών που εκεί το κόστος του ρεύματος είναι υψηλό. Και το άλλο που θεωρούμε ότι είναι άδικο είναι το ειδικό τέλος μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων τα οποίο έχει να κάνει με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αυτό είναι ένα μεγάλο κόστος στους λογαριασμούς που έχουμε επιφορτιστεί οι πολίτες για τις επενδύσεις που θα γίνουν από ιδιώτες και από εταιρείες για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση