HomeΕΛΛΑΔΑΜαξίμου για διαπραγμάτευση: Σε εξέλιξη κύκλος επαφών σε όλα τα επίπεδα

Μαξίμου για διαπραγμάτευση: Σε εξέλιξη κύκλος επαφών σε όλα τα επίπεδα

Συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη για την δεύτερη αξιολόγηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κύκλο επαφών σε όλα τα επίπεδα, πραγματοποιεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «καταστροφολογικά σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα».

«Σύντομα, με την ολοκλήρωση των επαφών, θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις» καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Συζήτηση για την δεύτερη αξιολόγηση του Ελληνικού Δημοσιονομικού Προγράμματος θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη στις 16.00 ώρα Ελλάδας, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Η συζήτηση θα ανοίξει με δηλώσεις της Κομισιόν, η οποία θα εκπροσωπηθεί διά του αρμοδίου επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί και του Συμβουλίου, το οποίο θα εκπροσωπηθεί από την προεδρία της Μάλτας.

H Ελλάδα στην ατζέντα του Eurogroup

Στο άτυπο Eurogroup της 7ης Απριλίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Βαλέτα της Μάλτας, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ενημερωθούν για «την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις συνομιλίες μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών, μετά το τελευταίο Eurogroup του Μαρτίου».

Αυτό αναφέρει η ημερήσια διάταξη του Eurogroup που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη του Eurogroup, οι συνομιλίες μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών επικεντρώνονται στα βασικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία σε ένα συνολικό πακέτο πολιτικών, το οποίο θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.

«Τα ζητήματα αυτά περιλαμβάνουν τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στην ενέργεια, αλλά και την εξισορρόπηση των δημοσιονομικών στοιχείων της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα, δηλαδή από το 2018 και μετά» επισημαίνεται στην ημερήσια διάταξη.

Εξάλλου, η τραπεζική ενοποίηση, η Κύπρος και οι επενδύσεις σε ανάπτυξη και απασχόληση είναι τα άλλα θέματα που θα απασχολήσουν το Eurogroup της Μάλτας.

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, παρούσες θα είναι η επικεφαλής του Ενιαίου μηχανισμού Εποπτείας (SSM), Nτανιέλ Νουί και η επικεφαλής του Ενιαίου Ταμείου Εξυγίανσης (SRB), Έλκε Κένιγκ.
tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση