HomeΚΡΗΤΗΝέα δωρεά βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου

Νέα δωρεά βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου

Από τον εκδότη της εφημερίδας “Μεσόγειος” Κ. Γραμματικάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περισσότερους από 300 τόμους της προσωπικής του βιβλιοθήκης δώρισε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου ο γνωστός δημοσιογράφος και τελευταίος εκδότης της ιστορικής εφημερίδας “ Μεσόγειος” Κώστας Γραμματικάκης.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό σύνολο βιβλίων, ιδίως Κρητολογικού περιεχομένου, με σημαντικούς τίτλους ιστορίας – παλαιότερης και σύγχρονης – αρχαιολογίας, λαογραφίας και λογοτεχνίας, από σημαντικούς συγγραφείς Έλληνες και ξένους.

Ξεχωρίζουν και οι σποραδικοί αλλά πολυάριθμοι τόμοι από τα σημαντικά επιστημονικά περιοδικά της Κρήτης όπως Κρητικά Χρονικά, Παλίμψηστο, Απόστολος Τίτος, Ν. Χριστιανική Κρήτη, Μολυβδοκοντυλοπελεκητής κλπ.

Σημαντική είναι και η παρουσία αξιόλογων λογοτεχνικών βιβλίων στη δωρεά Κ. Γραμματικάκη, με τίτλους κλασσικών έργων της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Τα βιβλία της νέας δωρεάς έχουν ήδη κατατεθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και καταλογογραφούνται, προκειμένου να παραδοθούν άμεσα στο αναγνωστικό κοινό. Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τον δωρητή και τόνισε: «Η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη, έχει μετατραπεί πλέον σε μια κιβωτό πολύτιμης γνώσης για την ιστορία της Κρήτης – και όχι μόνο.

Τεράστιος ο πλούτος που συγκεντρώνεται, πολύτιμο το αρχειακό υλικό, χιλιάδες τα βιβλία που μπορούν να ταξιδέψουν, να ψυχαγωγήσουν αλλά και να διδάξουν στον κάθε αναγνώστη την ιστορία μας.

Θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω τον καλό μου φίλο Κώστα Γραμματικάκη για την ευγενική του χειρονομία, μια κίνηση που εκτός του ότι αποδεικνύει για πολλοστή φορά τις κοινωνικές του ευαισθησίες, δίνει και την ευκαιρία στους νεότερους να ξεφυλλίσουν συγγράμματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον».

Διαφήμιση
Διαφήμιση