HomeHL-SportsΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-3

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-3

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Αθήνας. Οι «πράσινοι» στο ματς για την 26η αγωνιστική της Super League επιβλήθηκαν 3-2 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπεργκ.

Ο Σουηδός χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, σκοράροντας στο 90’, ενώ νωρίτερα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και στο 27’. Το σκορ άνοιξε στο 24’ ο Κλωναρίδης, ενώ για την ΑΕΚ γκολ σημείωσαν οι Χριστοδουλόπουλος (62′ πεν.) και Πέκχαρτ (77′).

Οι δύο ομάδες κυριάρχησαν σε ένα ημίχρονο η καθεμία, με τους «πράσινους» όμως να καταφέρνουν να σκοράρουν στο τέλος και να μην αφήνουν περιθώρια αντίδρασης στην ΑΕΚ.

Στο πρώτο μέρος «αφεντικό» ήταν ο Παναθηναϊκός, με την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη να κερδίζει τη μάχη του κέντρου και απειλεί συνεχώς με τους Εμποκου, Βιγιαφάνιες, Μπεργκ.

Στο 6ο λεπτό ο Χουλτ επιχείρησε σέντρα και ο Βιγαιφάνιες βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει, καθώς τον ανέκοψε ο Ντίντακ με προβολή. Το σκορ δεν άργησε να ανοίξει. Στο 24΄ Βιγιαφάνες και Μπεργκ συνδυάστηκαν και ο Σουηδός μπήκε στην περιοχή και γύρισε τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή εξουδετερώνοντας τον Μπάρκα. Ο Βράνιες είχε την ευκαιρία να απομακρύνει αλλά την έστειλε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κλωναρίδης από κοντά σημείωσε το 1-0.

Τρία λεπτά μετά, από λάθος μεταβίβαση του Βράνιες, ο Παναθηναϊκός βρήκε την ευκαιρία για αντεπίθεση την οποία εκδήλωσε υποδειγματικά με τον Εμποκού να ελίσσεται στην περιοχή και να περνάει την ασίστ στον Μπεργκ ο οποίος σε κενή εστία σημείωσε το 2-0.

Οι ευκαιρίες του Παναθηναϊκού για γκολ συνεχίστηκαν και στο στο 32΄, από τη λάθος εκτίμηση του Βράνιες ο Κλωναρίδης έκλεψε και πάσαρε στον Μπεργκ ο οποίος όμως δεν πλάσαρε σωστά. Στο 42΄ οι Κλωναρίδης, Βιγιαφάνιες άλλαξαν τη μπάλα, όμως ο Αργεντινός νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τον Μπάρκα!

Ο Μανόλο Χιμένεθ προσπάθησε να διαφοροποιήσει τα δεδομένα στην ανάπαυλα και έκανε δύο αλλαγές, καθώς πέρασε στο γήπεδο τους Χριστοδουλόπουλο και Πέκχαρτ. Ο πρώτος έχασε ευκαιρία στο 60΄ και δύο λεπτά μετά μείωσε. Η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Βιγιαφανιες και ο Χριστοδουλόπουλος νίκησε τον Βλαχοδήμο από την άσπρη βούλα.

Η Ένωση που κέρδισε χώρους και μέτρα στο δεύτερο ημίχρονο, κυριάρχησε στο τελευταίο μισάωρο και ισοφάρισε σε 2-2. Στο 77΄ οι Μάνταλος, Αραούχο, Χριστοδουλόπουλος και Πέκχαρτ, ολοκλήρωσαν μία υποδειγματική αντεπίθεση και ο τελευταίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Παρά τον ενθουσιασμό της ΑΕΚ, ο επίλογος είχε… πράσινο χρώμα. Στο 90’ ο Λέτο πάσαρε στον Λουντ κι αυτός έκανε παράλληλη σέντρα. Ο Μπεργκ εκμεταλλεύτηκε αδράνεια των Λαμπρόπουλου, Μπάρκα πετάχτηκε ανάμεσά τους και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-2 και χάρισε την σπουδαία νίκη στον Παναθηναϊκό, υποχρεώνοντας τον Μανόλο Χιμένεθ στην πρώτη του ήττα στην δεύτερη θητεία του στην ΑΕΚ. Αντίθετα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης πέτυχε το «3 στα 3» στα ντέρμπι και πλέον στρέφει την προσοχή του στα play off.



Γκολ:
62′ πεν. Χριστοδουλόπουλος, 77′ Πέκχαρτ – 24′ Κλωναρίδης, 27′, 90′ Μπεργκ

Κίτρινες κάρτες:
Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Βράνιες – Βιγιαφάνιες, Ζέκα, Ο. Βλαχοδήμος, Λέτο

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες (63′ Μπακασέτας), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (46′ Πέκχαρτ), Πατίτο (46′ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Αραούχο.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Βιγιαφάνιες (85′ Μπουμάλ), Εμποκού (68′ Λουντ), Κλωναρίδης (68′ Λέτο), Μπεργκ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση