HomeΚΟΣΜΟΣΗΠΑ: Αύξηση στους θανάτους πεζών αποδίδεται στα κινητά

ΗΠΑ: Αύξηση στους θανάτους πεζών αποδίδεται στα κινητά

Αλλού το μυαλό τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι αριθμός των πεζών που σκοτώθηκαν σε τροχαία ήταν πέρυσι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ εδώ και 20 χρόνια, μια ραγδαία αύξηση που αποδίδεται εν μέρει στα κινητά τηλέφωνα που αποσπούν την προσοχή.

Σύμφωνα με έκθεση του αμερικανικού Συλλόγου Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων (GHSA) στη διάρκεια του 2016 αναφέρθηκαν 6.000 θάνατοι πεζών, αριθμός αυξημένος κατά 11% σε σχέση με το 2015. Επιπλέον, τα τελευταία έξι χρόνια οι θάνατοι πεζών αυξάνονται τέσσερις φορές ταχύτερα από ό,τι ο συνολικός αριθμός θανάτων σε τροχαία.

Η έκθεση αποδίδει την αύξηση σε μια ποικιλία παραγόντων, ανάμεσά τους η χρήση κινητού τηλεφώνου από τους πεζούς και τους οδηγούς.

Άλλοι παράγοντες είναι η αύξηση των χιλιομέτρων που οδηγεί ο μέσος οδηγός σε διάστημα ενός χρόνου (λόγω της βελτίωσης της οικονομίας και μείωσης των τιμών του πετρελαίου) και η αύξηση στο περπάτημα και το τρέξιμο για φυσική άσκηση ή για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος.

Σημαντικός παράγοντας είναι και το αλκοόλ, με το 34% των πεζών και το 15% των οδηγών που εμπλέκονται σε θανατηφόρα ατυχήματα να βρίσκονται υπό την επήρεια.

Η έκθεση βασίζεται σε στοιχεία από όλες τις αμερικανικές πολιτείες για το πρώτο εξάμηνο του 2016.
in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση