HomeHL-Health7 πράγματα που συμβαίνουν όταν πίνεις νερό με άδειο στομάχι, μόλις ξυπνήσεις

7 πράγματα που συμβαίνουν όταν πίνεις νερό με άδειο στομάχι, μόλις ξυπνήσεις

Θα δεις διάφορα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το νερό δίνει ενέργεια, αποτοξινώνει, ενυδατώνει, αναζωογονεί. Οι Γιαπωνέζες για να διατηρούν την καλλίγραμμη σιλουέτα τους και την καλή τους υγεία έχουν ένα πρωινό «τελετουργικό»: καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα νερού αμέσως μόλις ξυπνούν.

Αν το πρώτο πράγμα που κάνεις κάθε μέρα μόλις ξυπνάς είναι να τσεκάρεις τους λογαριασμούς σου στα σόσιαλ μίντια και να ετοιμάζεις τον καφέ σου ήρθε η στιγμή να αλλάξεις συνήθεια και να εντάξεις μια συνήθεια που βραχυπρόθεσμα θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία σου. Ένα ποτήρι νερό αρκεί για να αλλάξουν όλα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ξεκινάς τη μέρα σου με αυτό. Ακολουθούν 7 λόγοι που μπορεί να σε πείσουν.

Το νερό…

1)  Βοηθά στην αποβολή των τοξινών: Πίνοντας νερό σε άδειο στομάχι το πρωί, βοηθάς το σώμα να αποβάλλει τις βλαβερές τοξίνες και το αναζωογονείς. Πίνοντας νερό αυξάνεις την παραγωγή μυικών κυττάρων.

2) Βελτιώνει το μεταβολικό ρυθμό κατά 24%: Το νερό βοηθά το πεπτικό σύστημα και την καλύτερη λειτουργία του εντέρου. Οι θρεπτικές ουσίες απορροφώνται καλύτερα.

3) Βοηθά στην απώλεια βάρους: Οι τοξίνες απελευθερώνονται από το σώμα. Αυξάνεται το αίσθημα κορεσμού και μειώνεται η λιγούρα (έτσι εμποδίζεται η ξαφνική πρόσληψη βάρους). Επίσης, το νερό βοηθά την καταπολέμηση της δυσπεψίας.

4) Βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας: Η αφυδάτωση προκαλεί πρόωρη γήρανση και φράζει τους πόρους. Ερευνα έχει δείξει ότι 500ml νερού σε άδειο στομάχι αυξάνουν την ροή του αίματος στην επιδερμίδα και την κάνουν να λάμπει. Το σώμα αποβάλλει τοξίνες και κάνει το δέρμα να ακτινοβολεί.

5) Κάνει τα μαλλιά σου να λάμπουν και να είναι μαλακά: Η έλλειψη νερού επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τα μαλλιά σου. Το σπάσιμο και η ψαλίδα προκαλείται και από την μη επαρκή κατανάλωση νερού. Πίνοντας νερό το πρωί σε άδειο στομάχι βοηθά τα μαλλιά σου να αποκτήσουν λαμπερή όψη.

6) Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Το νερό βοηθά στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού σου συστήματος. Ετσι δεν αρρωσταίνεις εύκολα.

7) Καθαρίζει τα νεφρά σου: Οι τοξίνες που συσσωρεύονται στον οργανισμό μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα όπως πέτρες στα νεφρά και υψηλή αρτηριακή πίεση. Ο καθαρισμός των νεφρών βοηθά στην αποβολή των τοξινών, στην βελτίωση της ροής των ούρων και την βελτίωση της λειτουργίας των νεφρών. Ένα ποτήρι νερό μπορεί να βοηθήσει στην αποβολή των τοξινών όταν έχεις ξεκινήσει με αυτό τη μέρα σου.
bovary.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση