HomeHL-LifestyleΟ Κάρολος έκανε 14 χρόνια ψυχοθεραπεία, αφού πρώτα ζήτησε βοήθεια για τη «διαταραγμένη» Νταϊάνα

Ο Κάρολος έκανε 14 χρόνια ψυχοθεραπεία, αφού πρώτα ζήτησε βοήθεια για τη «διαταραγμένη» Νταϊάνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρίγκιπας Κάρολος υποβαλλόταν επί 14 συναπτά έτη σε ψυχοθεραπεία λόγω της συναισθηματικής αστάθειας της Νταϊάνα, όπως υποστηρίζει ένα νέο βιβλίο στη Βρετανία.

Ο Κάρολος ζήτησε από έναν επιφανή ψυχίατρο να επισκεφθεί τη γυναίκα του, όταν εκείνη κατέρρευσε στο ταξίδι του μέλιτος, αλλά κατέληξε να έχει ο ίδιος τακτικές συνεδρίες με τον ψυχίατρο, σύμφωνα με την Σάλι Μπέντελ Σμιθ, συγγραφέα του βιβλίου.

Τους ισχυρισμούς της, λέει η βρετανική εφημερίδα Mirror, υποστήριξε πηγή απ’ το Μπάκιγχαμ ως απόδειξη του αγώνα που έδωσε ο Κάρολος για να βοηθήσει τη «διαταραγμένη» Νταϊάνα και να σώσει το γάμο τους.

karolos-daina2

Η πηγή είπε: «αν μη τι άλλο, αυτή η αποκάλυψη δείχνει ότι Κάρολος μόχθησε σκληρά για να πάνε καλά τα πράγματα στο γάμο του, σε αντίθεση με όσα έλεγαν γι’ αυτόν τότε, αλλά και μέχρι σήμερα».

Στην κορύφωση της κρίσης στο γάμο τους η Κάρολος παρουσιαζόταν από τα βρετανικά ΜΜΕ ως ένας αδιάφορος μοιχός κι η πριγκίπισσα Νταϊάνα ως θύμα.

Αλλά, όπως λέει η συγγραφέας και ιστορικός Μπέντελ Σμιθ, οι «δαίμονες» της Νταϊάνα πρωτοεμφανίστηκαν στο γαμήλιο ταξίδι τους το 1981 στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας. Ανήσυχος ο Κάρολος συμβουλεύτηκε τον μέντορά του, Λώρενς φαν ντερ Ποστ κι εκείνος του συνέστησε τον επιφανή ψυχίατρο δρα Άλαν Μακ Γκλάσχαν.

Η πριγκίπισσα τον είδε μόνον οκτώ φορές, αλλά ο Κάρολος συνέχισε την ψυχοθεραπεία μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ‘90.

Η συγγραφέας επικαλείται τις μαρτυρίες φίλων του ζευγαριού, που της μίλησαν για τα «ακραία συμπτώματα της ψυχικής αστάθειας της Νταϊάνα», όπως η βουλιμία, οι αυτοτραυματισμοί κι οι τάσεις για αυτοκτονία.

karolos-daina3

Η ξαδέλφη του Καρόλου, Πάμελα Χικς είπε ότι η Νταϊάνα οργζόταν όταν ο Κάρολος γονάτιζε δίπλα στο κρεβάτι τους για να προσευχηθεί και «τον χτυπούσε στο κεφάλι και συνέχιζε τον καυγά όσο εκείνος προσευχόταν».

Το βιβλίο με τον τίτλο «Πρίγκιπας Κάρολος: τα πάθη και τα παράδοξα μιας απίθανης ζωής» υποστηρίζει ακόμη ότι ο Κάρολος προσπάθησε να σταματήσει την εισβολή στο Αφγανιστάν το 2001 «για να τιμήσει το Ραμαζάνι».

Εν τω μεταξύ ο Κάρολος και η γυναίκα του, Καμίλα, συνεχίζουν την εξαήμερη περιοδεία τους στην Ιταλία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν σχολιάσει τις τελευταίες αποκαλύψεις για τον προηγούμενο γάμο του πρίγκιπα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση