HomeΕΛΛΑΔΑΤα σκοτεινά μυστικά, τα «θολά» σημεία και τα αναπάντητα ερωτήματα

Τα σκοτεινά μυστικά, τα «θολά» σημεία και τα αναπάντητα ερωτήματα

Η ανατομία ενός εγκλήματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αλήθεια πίσω από μια δολοφονία και μια σύντομη ερωτική σχέση θα αναζητήσει η Δικαιοσύνη, μέσα από τις καταθέσεις μαρτύρων, τη λήψη βιολογικού υλικού αλλά και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των πρωταγωνιστών.

Δράστης ένας 29χρονος παραολυμπιονίκης, ο οποίος, όπως λέει, βρέθηκε σε άμυνα και σε βρασμό ψυχικής ορμής, θύμα ένας 47χρονος και στη μέση μια γυναίκα. Εγωισμοί, εκατέρωθεν καταγγελίες και ένα διαζύγιο συνθέτουν το παζλ της δικογραφίας, που σχηματίστηκε όταν ο 29χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον ιδιοκτήτη ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια λογομαχίας μέσα σε πρακτορείο. Τα αναπάντητα ερωτήματα που μένει να ερευνηθούν είναι πολλά:

  • Γιατί έκλεισε το κλειστό κύκλωμα ο δράστης πριν από την επίσκεψη του θύματος στο πρακτορείο ΠΡΟΠΟ;
  • Γιατί ενώ οι δύο άνδρες που φέρεται ότι τα είχαν βρει, έφτασαν σε αυτό το σημείο;
  • Τι ρόλο έπαιξε η πρώην σύζυγος του 47χρονου;
  • Γιατί αρχικά ο δράστης υποστήριξε ότι το όπλο δεν ήταν δικό του;

Ο παραολυμπιονίκης και η σύζυγος του θύματος παρουσιάζουν τον εκλιπόντα ως έναν άνθρωπο οξύθυμο, με αγάπη για τα όπλα. Μάλιστα η σύζυγος υποστηρίζει ότι είχε φθάσει στο σημείο να τη δέσει με χειροπέδες και να την απειλεί με ένα πιστόλι στον κρόταφο για να αποσύρει τη μήνυση που είχε υποβάλει σε βάρος του. Αντιδικούσαν για τα δύο παιδιά τους και για την επικοινωνία του πατέρα μαζί τους μετά το διαζύγιο, με τη μητέρα να υποπτεύεται το θύμα ακόμη και για σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών της.

Η συνάντηση

Η δικαστική εμπλοκή ήταν άλλωστε η αιτία που οι δύο άνδρες έφτασαν στο σημείο να τσακωθούν, με ολέθριες συνέπειες…

Η συνάντηση έγινε γιατί, σύμφωνα με τον δράστη, ο 47χρονος ήθελε να μιλήσουν σχετικά με την κατάθεσή του στο δικαστήριο. Το τηλεφώνημα για τη συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του παραολυμπιονίκη και το ραντεβού κλείστηκε για αργά το βράδυ στις 22 Μαρτίου. Το κλίμα ήταν αρνητικό εξαρχής, αφού όπως καταθέτει ο παραολυμπιονίκης το θύμα ήταν φορτικό και του ζητούσε να πει ψέματα για την πρώην σύζυγό του. Οταν εκείνος αρνήθηκε άρχισαν τα… όργανα: «Ρε κω…παίδι, ανάπηρε, ανίκανε, πήγες με τη γυναίκα μου, τώρα θα δεις πώς θα γαμ…ω εσένα και τη μητέρα σου» φέρεται να του είπε το θύμα, με τον 29χρονο να τραβάει το κρυμμένο πιστόλι από το μαξιλαράκι του αμαξιδίου στο οποίο καθόταν. «Αν ξαναπιάσεις τη μητέρα μου στο στόμα σου με αυτό το όπλο θα σε πη…ξω» φέρεται να του απάντησε. Η λογομαχία έγινε μάχη σώμα με σώμα, με τον παραολυμπιονίκη να υποστηρίζει ότι το θύμα τού έπιασε τα χέρια, όπλισε το όπλο, το οποίο και εκπυρσοκρότησε. «Ασ’ το κάτω ρε κω…παιδο, με χτύπησες» φέρεται να είπε ο 47χρονος, ο οποίος άρχισε να εκσφενδονίζει καρέκλες και τραπέζια, ενώ παράλληλα να καλεί στο 100 για βοήθεια…Σύμφωνα με τον δράστη, το θύμα, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε αυτήν την κατάσταση χτυπημένος, έριξε επάνω του ένα τραπέζι. Τότε εκείνος απάντησε με ακόμη έναν πυροβολισμό, μπήκε στο αμάξι και έφυγε…

Ολα έγιναν μέσα σε 20 λεπτά. Ενας άνθρωπος δολοφονήθηκε και ακόμη ένας βρίσκεται έγκλειστος στο σπίτι του με «βραχιολάκι».

«Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω τον Μάριο Λουκόπουλο. Το μόνο που ήθελα ήταν να τον φοβίσω, προκειμένου να αφήσει εμένα και την οικογένειά μου ήσυχους. Πώς θα μπορούσα άλλωστε να έχω ανθρωποκτόνο πρόθεση εν όψει της σωματικής μου κατάστασης;» λέει ο 29χρονος.

Για ποιο λόγο απενεργοποίησες το κλειστό κύκλωμα επιτήρησης χώρων; ερωτάται από τον ανακριτή.

«Εκρινα σκόπιμο να κλείσω τις κάμερες, προκειμένου να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει το βιντεοληπτικό υλικό σε περίπτωση κατά την οποία αναγκαζόμουν να τον απειλήσω. Αλλωστε εάν η απενεργοποίηση των καμερών είχε γίνει για άλλον λόγο, το πιο εύκολο για μένα θα ήταν να ξεφορτωθώ τη συσκευή αυτή περισσότερες ημέρες πριν από το συμβάν» υποστηρίζει ο δράστης. Η σχέση με τη γυναίκα του θύματος ήταν αρχικά τυπική, κοινωνική, μέχρι που ο παραολυμπιονίκης δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από εκείνη. Με το θύμα είχαν ήδη χωρίσει και ζούσαν σε ξεχωριστά σπίτια.

Η σχέση με τη γυναίκα

«Οντως κανονίσαμε να βρεθούμε και θυμάμαι ότι είχαμε πάει στο ΣΕΦ και μπήκαμε στο αμάξι μου να τα πούμε. Εκεί μου είπε ότι με γουστάρει και με θέλει και ότι τα τελευταία επτά χρόνια είναι σαν χωρισμένοι (…) ». Σύμφωνα με τον 29χρονο, το θύμα είχε πρόβλημα μαζί του γιατί έμαθε ότι είχε κάποιες σχέσεις με την πρώην σύζυγό του. «Μια φορά η μάνα μου τον έπιασε να βάζει τον σκύλο του να κατουράει μπροστά στο σπίτι μας, στην είσοδο… Μία ημέρα τον έπιασα και του ξηγήθηκα. (…) Κανονίσαμε να βρεθούμε να τα πούμε αναλυτικά, όπως και έγινε, μία ημέρα καθίσαμε σχεδόν τρεις ώρες στο μαγαζί μου και μιλούσαμε. Εκείνη την περίοδο σαν να τα είχαμε βρει λίγο και αυτός είχε αλλάξει συμπεριφορά… Ομως εγώ καταλάβαινα ότι είχε άλλα στο μυαλό του… Και τελικά δικαιώθηκα όταν μου ζήτησε μία ημέρα να πάω να δώσω κατάθεση στο δικαστήριο υπέρ του, να πω δηλαδή για ένα περιστατικό που εγώ ήμουν παρών και η Κατερίνα μιλώντας στο τηλέφωνο με τον γιο της είχε δείξει αδιαφορία να τον ταΐσει, ότι δεν ήταν καλή μάνα. Εγώ τότε του είπα ότι δεν θέλω μπλεξίματα στα δικαστήρια»…

Η πίεση που αισθάνθηκε ο δράστης ήταν μεγάλη. Ο 47χρονος ήθελε, όπως υποστηρίζει ο κατηγορούμενος, να εμφανιστεί ως «άγγελος» και να φανεί ότι για όλα έφταιγε η πρώην σύζυγός του. «Προσπαθούσε να κάνει το άσπρο-μαύρο με τη συνεχή απειλή του όπλου που έφερε μαζί του στο τσαντάκι του ή στη ζώνη του. »Αν με πικράνεις θα πικράνεις και τη μανούλα σου» μου έλεγε. Οταν άκουσα εκ νέου τις προσβολές για τη μητέρα μου, έβγαλα το όπλο και του ζήτησα να σταματήσει. »Γ… τη μάνα σου που…παιδο» μου είπε… Αφηνίασα, έχασα τον αυτοέλεγχό μου, ξεχείλισε μέσα μου όλος ο συσσωρευμένος φόβος και η οργή και σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής πυροβόλησα εκ νέου».

Η υπεράσπιση του δράστη

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου υποστήριξε ότι ο 29χρονος βρισκόταν σε άμυνα όταν πυροβόλησε. Μένει να δούμε εάν τα στοιχεία της δικογραφίας θα συμπορευθούν με αυτούς τους ισχυρισμούς, οι οποίοι εάν κριθούν βάσιμοι θα αλλάξουν την ποινική μεταχείριση του δράστη στο δικαστήριο, καθώς «σπάνε» τα ισόβια που επισύρει η ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση