HomeHL-GreeceΝέα ερωτήματα της ΝΔ για το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα

Νέα ερωτήματα της ΝΔ για το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα

Τι απαντά ο υπουργός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία σειρά ερωτημάτων, σχετικά με το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα το καλοκαίρι του 2013 θέτει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή νέο δημοσίευμα.

«Ο Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά άλλο για το σκοπό του κρυφού ταξιδιού του κ. Παππά με τον δικηγόρο των offshore και των Panama Papers, Αρτεμη Αρτεμίου, στη Βενεζουέλα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΝΔ.

Το επίμαχο ταξίδι επανήλθε στην επικαιρότητα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου». Σύμφωνα με αυτό, οι κ.κ. Παππάς και Αρτεμίου έκαναν ταξίδι σε εξωτικό προορισμό της Καραϊβικής, με το ιδιωτικό αεροσκάφος «αμφιλεγόμενου» επιχειρηματία.

«Ήρθε η ώρα να αντιληφθεί η παρέα του Μαξίμου, που δείχνει μεγάλη αδυναμία στα ιδιωτικά και κυβερνητικά αεροσκάφη, και για μήνες σιωπά, ότι η ΝΔ θα συνεχίσει να ρωτά μέχρι να πάρει όλες τις απαντήσεις», σχολιάζει η ΝΔ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Παππάς και ο κ. Αρτεμίου έκαναν μυστικό ταξίδι στο νησί Μαργαρίτα, με το ιδιωτικό τζετ του Λιβανέζου επιχειρηματία, Μαχέντ Χαλίλ. Ο τελευταίος κατηγορείται πως απέκτησε περιουσία χάρη στη ευνοϊκή σχέση με το καθεστώς Μαδούρο, ενώ, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, του έχει απαγορευθεί η είσοδος στις ΗΠΑ επειδή ερευνάται η συμμετοχή του σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και σε άλλες σοβαρότατες υποθέσεις.

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Μετά τις σημερινές, νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά άλλο για το σκοπό του κρυφού ταξιδιού του κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου, στη Βενεζουέλα, το καλοκαίρι του 2013.

Είναι πλέον βέβαιο ότι οι κ. Παππάς και Αρτεμίου δεν βρέθηκαν στο Καράκας για … ζαρζαβατικά.

Κάτι που υποστήριξε αρχικά ο αποτυχημένος υπουργός – καναλάρχης των βοσκοτοπίων της Ιθάκης κ. Παππάς.

Αποκαλύπτεται ότι ο κ. Παππάς είχε σειρά συναντήσεων με διαφόρους εκπροσώπους του καθεστώτος, τις οποίες επιχείρησε για δικούς του λόγους να κρατήσει κρυφές.

Μάταια, όμως, καθώς ο φωτογραφικός φακός είναι αδιαμφισβήτητος μάρτυρας.

Ο κ. Αρτεμίου, που αν και μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου, έκαναν πως δεν τον γνώριζαν, όχι μόνο ταξίδεψε παρέα με τον κ. Παππά στο Καράκας εν γνώσει του κ. Τσίπρα, αλλά τον συνόδεψε σε εξωτικό προορισμό της Καραϊβικής.

Με το ιδιωτικό αεροσκάφος μάλιστα επιχειρηματία, που σύμφωνα με το δημοσίευμα, εμπλέκεται σε πολύ σκοτεινές υποθέσεις και έχει προνομιακές σχέσεις με το καθεστώς Μαδούρο.

Ήρθε η ώρα να αντιληφθεί η παρέα του Μαξίμου, που δείχνει μεγάλη αδυναμία στα ιδιωτικά και κυβερνητικά αεροσκάφη, και για μήνες σιωπά, ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να ρωτά μέχρι να πάρει όλες τις απαντήσεις.

Και να μάθει ο ελληνικός λαός τι ακριβώς έκανε στη Βενεζουέλα ο διευθυντής τότε του γραφείου του κ. Τσίπρα, κ. Παππάς.

Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν:

– Ποιος πλήρωσε το ταξίδι του κ. Παππά;

– Γνώριζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους σκοπούς του ταξιδιού του κ. Παππά στη Βενεζουέλα;

– Συναντήθηκε ο κ. Παππάς με τον εν λόγω επιχειρηματία;

– Φιλοξενήθηκε και για ποιο λόγο στο πολυτελές ξενοδοχείο του στο οποίο μετέβη με το ιδιωτικό του αεροσκάφος;

– Συναντήθηκε ξανά ο κ. Παππάς με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου; Αν ναι, πότε και γιατί;

– Tι συνδέει τον κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore κ. Αρτεμίου και το μεγαλοεπιχειρηματία που βρίσκεται στη μαύρη λίστα των αμερικανικών αρχών;»

Υ.Γ. Όσο και να κρύβονται η αλήθεια θα μαθευτεί. Αυτά για αρχή…».

Η απάντηση Παππά

Ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε ως «περσινά ξινά σταφύλια» την υπόθεση, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι «κάθε φορά που στριμώχνεται φωνάζει »Βενεζουέλα»».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής:

«Περσινά ξινά σταφύλια. Το κόμμα της Novartis, του Κήρυκα Χανιών, των κρυμμένων -από το πόθεν έσχες- ακινήτων του Βολταίρου, εσχάτως και του κ. Σημίτη, κάθε φορά που στριμώχνεται φωνάζει «Βενεζουέλα».

Φαίνεται ότι η προανακριτική για τον κ. Γ. Παπαντωνίου και η εξεταστική για την Υγεία ανησυχούν κάποιους εντόνως».

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση