HomeHL-SportsΟλυμπιακός – Πλατανιάς 2-1

Ολυμπιακός – Πλατανιάς 2-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 του Πλατανιά στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε παιχνίδι για την 26η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα της Κρήτης προηγήθηκε στο 45’ με πέναλτι του Μανούσου, όμως οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν την ανατροπή στο ντεμπούτο του Τάκη Λεμονή στον πάγκο με γκολ των Μάριν (54’) και Ρομαό (63’).

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσε να δείξει το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο και επί της ουσίας δεν απείλησε την εστία του Πλατανιά. Η μοναδική αξιόλογη προσπάθεια ήταν το σουτ του Φιγκέιρας έξω από την περιοχή στο 33΄ που απόκρουσε ο Σωτηρίου σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους απείλησαν στο 20΄ με την κεφαλιά του Γιορέντε, ενώ σουτ επιχείρησε στο 28’ ο Μανούσος.

Το σκορ άνοιξε στο τέλος του ημιχρόνου. Το σουτ του Γιακουμάκη μέσα στην περιοχή σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Φιγκέιρας και ο Ζαχαριάδης με την υπόδειξη του βοηθού του έδωσε πέναλτι. Ο Μανούσος εκτέλεσε ψύχραιμα κι «έγραψε» το 1-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και ισοφάρισε γρήγορα. Στο 54΄ ο Μάριν συνδυάστηκε με τον Φορτούνη και με πλασέ σημείωσε το 1-1. Στο 63΄ ο Μάρτινς με ασίστ βρήκε τον Φιγκέιρας κι ο τελευταίος πάσαρε στον Ρομαό που διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Ευκαιρία για να ισοφαρίσει έχασε ο Πλατανιάς στο 67΄ με τον Γιορέντε να δίνει στον Σίγκνεβιτς, αλλά την τελευταία στιγμή ο Μποτία να διώχνει σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση και πάλι ο Σίγκνεβιτς βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος στο σημείο του πέναλτι, αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι στο 70΄ με τον Ανσαριφάρντ, ενώ πέντε λεπτά πριν το τέλος, ο Καρντόσο έχασε κλασική ευκαιρία για να σκοράρει, καθώς το πλασέ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σωτηρίου.

 Γκολ: 54′ Μάριν, 63′ Ρομαό – 45′ πεν. Μανούσος

Κίτρινες κάρτες:
Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Φορτούνης, Μποτία – Πριντέτα, Μπανανά, Στάθης

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής):
Καπίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Φιγκέιρας, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Καμπιάσο (62′ Μάρτινς), Φορτούνης (79′ Ντομίνγκες), Μάριν, Ανδρούτσος, Ανσαριφάρντ (70′ Καρντόσο).

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος):
Σωτηρίου, Βάντερσον, Μπανανά, Καρυπίδης, Πριντέτα (81′ Γουνδουλάκης), Στάθης, Μουνάφο, Ντεβέσα (79′ Στανισάβλιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης (65′ Σίγκνιεβιτς), Γιορέντε.
Διαφήμιση
Διαφήμιση