HomeΚΟΣΜΟΣΕρωτηματολόγια με τίτλο «Ας σταματήσουμε τις Βρυξέλλες!» ταχυδρομεί στους πολίτες Ουγγρική κυβέρνηση

Ερωτηματολόγια με τίτλο «Ας σταματήσουμε τις Βρυξέλλες!» ταχυδρομεί στους πολίτες Ουγγρική κυβέρνηση

Ζητά συμβουλές για την ανεξαρτησία τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

H Oυγγαρία ξεκίνησε σήμερα εκστρατεία κατά της ΕΕ στο πλαίσιο της οποίας διανέμει ερωτηματολόγια σε νοικοκυριά με τα οποία ζητεί συμβουλές για το πως να διαχειριστεί τις πολιτικές των Βρυξελλών που, όπως υποστηρίζει, απειλούν την ανεξαρτησία των Ούγγρων.

Τα ερωτηματολόγια τιτλοφορούνται «Ας σταματήσουμε τις Βρυξέλλες!» και ταχυδρομούνται σε νοικοκυριά ολόκληρης της χώρας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της πρωτοβουλίας ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο Μπενς Τούτζον.

«Η Ουγγαρία έχει μπροστά της μεγάλες αποφάσεις και μάχες την προσεχή περίοδο και μπορεί να τις κερδίσει μόνο αν αισθάνεται την υποστήριξη της χώρας», είπε ο ίδιος.

Οι έξι ερωτήσεις στο ερωτηματολόγιο ζητούν από τους πολίτες «τι θα πρέπει να κάνει η Ουγγαρία» για τις πολιτικές της ΕΕ για το μεταναστευτικό και για οικονομικά ζητήματα όπως οι εξουσίες που έχει επί των φοροαυξήσεων.

Μια ερώτηση για παράδειγμα λέει: «Τι θα πρέπει να κάνει η Ουγγαρία καθώς, παρά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη…οι Βρυξέλλες θέλουν να την υποχρεώσουν να επιτρέψει την είσοδο σε παράνομους μετανάστες;».

Οι επιλογές μεταξύ των απαντήσεων είναι: «Οι παράνομοι μετανάστες θα πρέπει να τελούν υπό επιτήρηση μέχρι να αποφασίσουν οι αρχές για την τύχη τους» και «Θα πρέπει να επιτρέψουμε στους παράνομους μετανάστες να μετακινούνται ελεύθερα στην Ουγγαρία».

Η σφυγμομέτρηση που τιτλοφορείται «Εθνική Διαβούλευση 2017» είναι πρωτοβουλία της δεξιάς κυβέρνησης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν και ακολουθεί την εφαρμογή από την περασμένη εβδομάδα νέων κανονισμών που επιτρέπουν την επ΄αόριστον κράτηση των μεταναστών σε καταυλισμούς στα σύνορα.

Άλλες ερωτήσεις ζητούν από τους πολίτες τη γνώμη τους για τις διεθνείς μκο τις οποίες η κυβέρνηση κατηγορεί ότι υποστηρίζουν την παράνομη μετανάστευση ή «παρεμβαίνουν» στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουγγαρίας.

Τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση έχει λάβει αυστηρά μέτρα κατά των μκο, τις οποίες χαρακτηρίζει «πολιτικούς παίκτες» και «πληρωμένους ακτιβιστές», κυρίως όσες χρηματοδοτούνται από τον ουγγρικής καταγωγής δισεκατομμυριούχο επενδυτή Τζορτζ Σόρος.

Το 2015 είχε λανσάρει μια εκστρατεία Εθνικής Διαβούλευσης με την οποία ζητούσε από τους πολίτες συμβουλές για «την μετανάστευση και την τρομοκρατία». Η εκστρατεία εκείνη είχε καταδικαστεί, μεταξύ άλλων, από την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες UNHCR, η οποία είχε εκφράσει τον «αποτροπιασμό» της για τις ερωτήσεις λέγοντας ότι μπορεί να ενισχύσουν την ξενοφοβία στη χώρα.
ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση