HomeHL-9Μεγάλη συμμετοχή στο αντιπολεμικό διήμερο στα Χανιά

Μεγάλη συμμετοχή στο αντιπολεμικό διήμερο στα Χανιά

Συνεχίζεται και σήμερα με πλούσιο πρόγραμμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Mε μεγάλη συμμετοχή εκατοντάδων νέων, φοιτητών, εργαζόμενων των Χανίων πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημέρα του 16ου Αντιπολεμικού Διήμερου που διοργανώνει η “Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης” στο Πάρκο Ειρηνής και Φιλίας των Λαών.

Το Διήμερο συνεχίζεται σήμερα με πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα και ολοκληρώνεται την Κυριακή με την πορεία στην Αμερικανική βάση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα «Η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού, η εργατική απάντηση για την έξοδο από ευρώ και Ε.Ε.»

Ο μηχανικός και μέλος της ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αντώνης Δραγανίγος είπε μεταξύ άλλων: “Η εκδήλωση αυτή έχει στόχο να αναδείξει το σοβαρό θέμα της Ε.Ε. διότι πρέπει να ενισχύσουμε τον αγώνα έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε μία πορεία ρήξης – αποδέσμευσης από ένα μηχανισμό που επιβάλλει μνημόνια, καταργεί τη λαϊκή κυριαρχία και την δημοκρατία και μας σπρώχνει όλο και πιο βαθιά μέσα στην κρίση. Κάθε ανάλογη πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να ενισχύσει την πάλη του λαού ενάντια στην Ε.Ε. είναι θετική και στην στηρίζουμε.»

05-vivliopwleio

Ο Βασίλης Λιόσης, συγγραφέας-εκπαιδευτικός, μέλος του συλλόγου “Γιάννης Κορδάτος” είπε μεταξύ άλλων ότι: «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την συγκεκριμένη εκδήλωση και να δηλώσουμε με κάθε τρόπο ότι η Ε.Ε. ήταν από τις απαρχές της δημιούργημα ισχυρών μονοπωλιακών συμφερόντων και ουδέποτε είχε σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα. Σήμερα δε που στύβονται λαοί με το χειρότερο τρόπο το ζήτημα της αποδέσμευσης από την Ε.Ε. πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή”

Ο οικονομολόγος Χρήστος Τουλιάτος μέλος της Π.Ε. ΛΑΕ είπε ότι: “Βρισκόμαστε σε μία περίοδο όπου η ευρωζώνη και η Ε.Ε. δείχνουν το αποκρουστικό τους πρόσωπο. Ο ελληνικός λαός το ένιωσε στο πετσί του με την εμπειρία των μνημονίων και την διακυβέρνηση των πρώτων μηνών του 2015, πλέον όλο και περισσότερα κομμάτια του λαού το καταλαβαίνουν. Γι’ αυτό και το ρεύμα ενάντια στο ευρώ και την Ε.Ε. έχει αυξηθεί στην ελληνική κοινωνία. Είμαστε σε μία προσπάθεια ενωτική αριστερή αντιμνημονιακή να εκφράσουμε αυτή την κατεύθυνση θα παλέψουμε μέχρι τέλους για την έξοδο από το ευρώ και την ρήξη με την Ε.Ε.”

Ακολούθησε πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με τους Ηalicuti band, τον Εισβολέα και τη Μελίνα Κανά.

07-eisvoleas

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στις 6.00 μ.μ. συζήτηση με θέμα: «Η τρομοκρατία των Media, ο ρόλος των ΜΜΕ την περίοδο του κοινωνικού πολέμου». Συζήτηση με τους Άρης Χατζηστεφάνου (Infowar), Γεράσιμος Λιβιτσάνος (δημοσιογράφος ΠΡΙΝ, Unfollow), Αντώνης Σκαμνάκης επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ.

Στις 9.00 μ.μ. συναυλία με τους Jackets Green, Paint it Blue, Rationalistas, Φοίβο Δεληβοριά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΗ

Στη 1 το μεσημέρι Παγκρήτια αντιιμπεριαλιστική αντιπολεμική πορεία στη Σούδα.

Στο χώρο του φεστιβάλ λειτουργούν θεματικά περίπτερα, βιβλιοπωλείο, κυλικείο. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Το “Αντιπολεμικό Διήμερο” δεν έχει χορηγούς βασίζεται στην στήριξη των φοιτητών και εργαζομένων που συμμετέχουν σε αυτό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση