HomeHL-SportsΤα καλύτερα της προτελευταίας αγωνιστικής της Euroleague

Τα καλύτερα της προτελευταίας αγωνιστικής της Euroleague

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Το τελευταίο διήμερο του Μαρτίου , διεξήχθη , η 29η αγωνιστική της Ευρωλίγκας , με σπουδαίες αναμετρήσεις , με 1 νίκη και μια ήττα για τους αιώνιους , που οριστικοποίησαν την 3η θέση για τον Ολυμπιακό και έφεραν τον ΠΑΟ πολύ κοντά στην 4η.

Ας δούμε τα καλύτερα παιχνίδια της αγωνιστικής καθώς και μια συνοπτική παρουσίαση των υπολοίπων .

Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 77-69 : O Ολυμπιακός γνώρισε 2η συνεχόμενη ήττα μετά από αυτήν με την Ρεάλ, αλλά ήταν σχετικά ανώδυνη , αφού εξασφάλισε και τυπικά την 3η θέση.

Το σημείο κλειδί του αγώνα , ήταν το 16-0 της Εφές , που μετέτρεψε το αρχικό 9-15 που είχαν προηγηθεί οι Ερυθρόλευκοι ,σε 25-15 και από κει και μετά οι Τούρκοι δεν ξαναέχασαν το προβάδισμα .

Ο Ολυμπιακός , που λαχτάρισε ,βλέποντας τον Γκριν να αποχωρεί τραυματίας , δεν κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι  παρά την πολύ καλή εμφάνιση του Πρίντεζη που είχε με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ και του Σπανούλη με 11 πόντους και 10 ασίστ.

Για τους νικητές, ξεχώρισαν ο Χάνεικατ με 11 πόντους, 11 ριμπάουντ και 6 ασίστ  και Ερτέλ με 18 πόντους.

Γαλατασαράι-Μπασκόνια 80-103 : Oι Βάσκοι , ξεπέρασαν , το σοκ της ήττας από τον Παναθηναϊκό , και έκαναν το καθήκον τους επικρατώντας πολύ εύκολα της αδιάφορης Γαλατά στην Τουρκία .

Η Μπασκόνια , που είχε κίνητρο , σε αντίθεση με την αντίπαλό της , απέκτησε πολύ γρήγορα , διψήφιο προβάδισμα και δεν κοίταξε πίσω , φτάνοντας σε  μια νίκη που της επιτρέπει να παλέψει για το δυνατότερο δυνατό πλασάρισμα.

Τιγί με 20 πόντους ,Ντιόπ με 18  και Χάνγκα με 11 πόντους και 7 ασίστ ξεχώρισαν μεταξύ άλλων για τους νικητές ενώ για την Γαλατά προσπάθησαν ο Τάιους με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ και Γκιουλέρ με 12 πόντους και 9 ασίστ.

Ρεάλ Μαδρίτης-Φενερμπακτσέ 61-56 : Νίκη πρωτιάς και παράλληλα δώρο στον Παναθηναϊκό , για την Βασίλισσα , που ανέτρεψε την δύσκολη κατάσταση του πρώτου ημιχρόνου και έφτασε στην επικράτηση επί της παραπαίουσας Φενερμπακτσέ.

Οι Τούρκοι , που ήθελαν την νίκη για να διατηρηθούν στην 4η θέση , προηγήθηκαν ακόμα και 7 πόντους στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου (32-39), εκμεταλλευόμενοι την αστοχία της Ρεάλ , δεν άντεξαν και γνώρισαν μια ακόμα ήττα.

Με αυτό το αποτέλεσμα  η Φενέρ , σχεδόν αποχαιρετά το πλεονέκτημα έδρας ενώ κινδυνεύει και με την 7η θέση και να πέσει στα νύχια της αρκούδας ΤΣΣΚΑ , ενώ η Ρεάλ είναι και τυπικά 1η.

Για τους νικητές Γιούλ με 16 και Ρούντι με 11 πόντους ήταν για μια ακόμη φορά οι καλύτεροι της Ρεάλ ενώ για την Φενέρ προσπάθησαν οι Μπογκντάνοβιτς που πέτυχε 15 πόντους και οι Βέσελι-Ντίξον που πέτυχαν από 11.

Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 85-80 (κ.α 73-73) :  Σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι , πραγματικά διαφήμιση του μπάσκετ , ο Παναθηναϊκός , υπέταξε στο ΟΑΚΑ και την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ , με 85-80 στην παράταση και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα , έκανε ένα τεράστιο βήμα για την 4η θέση και το πλεονέκτημα έδρας.

Σε ένα παιχνίδι που ήταν για 45 λεπτά , αμφίρροπο και καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ , ο Εξάστερος κράτησε την ψυχραιμία του στο τέλος , οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση , όπου απλά έδειξε μεγαλύτερη επιθυμία για την νίκη και την πήρε .

Πολλοί ήταν οι διακριθέντες για τον ΠΑΟ , με τον Ρίβερς με 17 πόντους και 5 ριμπάουντ ,τον Τζέιμς με 13 πόντους , τον Σίγκλετον με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ και τον Καλάθη με 12  πόντους και 6 ασίστ να ξεχωρίζουν.

Για την ΤΣΣΚΑ , οι συνήθεις ύποπτοι Ντε Κολό με 15 πόντους και 5 ασίστ και Τεόντοσιτς με 15 πόντους αλλά και ο αφανής ήρωας Βορόνσεβιτς με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ προσπάθησαν ανεπιτυχώς να την οδηγήσουν στην νίκη.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα , η ΤΣΣΚΑ είναι οριστικά 2η , ενώ ο Παναθηναϊκός με νίκη στο Τελ Αβίβ , είναι 4ος , αλλά ακόμα και με ήττα και συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής , Μπάμπεργκ-Νταρουσάφακα 97-99 (κ.α 84-84) και Ερυθρός Αστέρας-Ούνιξ 83-65 , κάτι που σημαίνει ότι η πρόκριση θα κριθεί στο τελευταίο παιχνίδι μεταξύ τους στην Τουρκία.

Ακόμα σε ένα ντέρμπι γοήτρου, Μπαρτσελόνα – Μακάμπι 76-71 και Ζαλγκίρις- Αρμάνι 84-88.

Η τελευταία αγωνιστική θα κρίνει τα πάντα , γιατί αν και ξέρουμε ήδη τις 7 από τις 8 ομάδες που θα προκριθούν , τα ζευγαρώματα δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα και όλα θα κριθούν στην 30η στροφή αυτού του μαραθωνίου.

Ο Ολυμπιακός σαν 3ος  , θα θέλει να αποφύγει την Φενερμπακτσέ σαν αντίπαλο ακόμα και στην κακή κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός , από την πλευρά του , θέλει αρχικά να εξασφαλίσει την 4η θέση και το πλεονέκτημα έδρας και στη συνέχεια θα κοιτάξει και ποιος θα είναι ο αντίπαλος του στον δρόμο για την επιστροφή στο φάιναλ φορ μετά από 5 χρόνια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση